Hoppa till innehåll

Krönika – Första kvartalet 2017

Bold Eagle tog hem trippeln d’Amerique, de France och de Paris, världens bästa häst tills motsatsen bevisats.

Bold Eagle dominerar totalt den europeiska travscenen, här hemma har On Track Piraten dominerat.

Topplista – Första kvartalet 2017

 1. Bold Eagle – Kung i Frankrike, superhäst.
 2. On Track Piraten – Radar segrar i Sverige, läcker.
 3. Starzinner – Mäktig häst, Elitloppet?
 4. Carabinieri – Glänsare och vass spurtare.
 5. Dragster – Racer som sett ruggigt fin ut.

Bold Eagle vann allt i årets vintermeeting

Årets Prix d’Amerique blev aldrig någon match, även om det ett tag såg ut som Belina Josselyn skulle kunna utmana. Lionel och Propulsion gjorde det bra på behörigt avstånd. Nu sägs det att Bold Eagle kommer till Elitloppet, hoppas det stämmer. Prix de France är ett av världens största lopp, ett lopp där utlänningarna har betydligt bättre förutsättningar än i Prix d’Amerique. I år hade det ingen som helst betydelse, Bold Eagle är just nu löjligt överlägsen på Vincennes. Det är mycket Bold Eagle nu, den franske dominanten tog hem trippeln när han vann Prix de Paris.

 • Timoko vann Criterium de Vitesse igen och nu väntar ett nytt Elitlopp för 10-åringen.

Elitloppsdrömmar och annat smått och gott

On Track Piraten har ägt banorna här hemma första kvartalet, han blir bara bättre och bättre. När vi drömmer om Elitloppet får vi inte glömma fjorlårsvinnaren Nuncio som joggat hem två raka och Delicious US som årsdebuterat på bästa sätt. Och om vi får drömma riktigt ordentligt måste DD’s Hitman och Starzinner nämnas, två jänkare som inlett året bra, speciellt Starzinner får jag riktigt härliga vibbar av. Mosaique Face inte att förglömma, segern i V75 på Bjerke gav positiva besked.

 • Obi Wan är kanske ingen elitloppshäst, men gamlingen har tagit två segrar i gulddivisionen och är i toppform.
 • Danskan Red Rose America har imponerat, åkte sen till franska rivieran och blev trea i storlopp, nu ska det tydligen bli avel.
 • Carabinieri är spurtstark och kraftigt på gång, men när han skulle plocka 20 meter på Kolgjinis nyförvärv Bravo Navarone var han helt chanslös. Båda superintressanta framöver.
 • Två femåringar som imponerat i år är Dragster (superläcker ut i två sprintersegrar) och In Toto Sund (härlig klasseger i årsdebuten från dödens). Måste också nämna Barkevious Mingo som sett fantastisk ut i jänkarvagn.

Blivande stjärnor?

Unghästarna har inte kommit igång riktigt än, men de nyinstiftade unghästloppen har ändå gjort att hästar som Global Un Poco (h3 e. Conway Hall), Speedy Face (h3 e. Joke Face), Unique Juni (s4 e. ) och Gareth Boko (h4 e. Make It Happen) visat sig från den bästa sidan tidigt på säsongen. På V75 har vi sett några andra fina fyraåringar:

 • Magic Happens (h4 e. Make It Happen) är en härlig typ som imponerat.
 • Like A Star (s4 e. Muscle Hill) är en läcker typ med hög kapacitet.
 • Ferrari BR (h4 e. Muscles Yankee) var grym när han rusade runt i överlägsen i Norge.