Hoppa till innehåll

Proppen ur för Redén

Daniel Redén verkar vara en skön grabb och han har fått ordentlig ordning på träningen också, hans stall har makalösa framgångar. I lördags dammade han av Propulsion, eller proppen som han kallas i stallet, och Tobin Kronos.

Både Tobin Kronos (e. Muscle Hill) och Propulsion (e. Muscle Hill) såg ruggigt fina ut på Umåker, den senare smått övernaturligt fin. Reden må ha kanonhästar i stallet, men han lyckas också få ut det bästa ur materialet, jag är imponerad. Han hade fyra hästar i Prix d’Amerique, hur många blir det i Elitloppet?

Om, jag säger om, Delicious US (e. Cantab Hall) är i toppform sista söndagen i maj blir det åka av, då tror inte jag vare sig Nuncio eller Bold Eagle mäktar med den lilla speedkulan. Det största hotet i så fall är Örjan Kihlström, vem kommer han att välja? När Örjan gjort sitt val är frågan vem som kommer att köra den andra? Både Redén och Melander har gått all in på Örjan och jag tror ingen av dem kommer att köra själv, kan det rent av bädda för John D Campbell?

Nuncio och John D Campbell tvåa i Hambletonian. Foto: travfilosofen.se

Apropå Elitloppet var det två, en ”klar” och en högaktuell, som imponerade utomlands i helgen:

  • I Frankrike genrepade Bold Eagle (e. Ready Cash) inför Elitloppet, han såg magisk ut.
  • I Finland bollade Twister Bi (e. Muscle Hill) med motståndet i Seinäjoki, han såg också dunderfin ut.

Här hemma fick vi tidigare i veckan se fina prestationer från Run Ceasar Run och Ilona Håleryd på Jägersro, samt från Alkalizer Am och Makethemark på Solvalla.

Topptrav på Åby till helgen

En mycket spännande travhelg väntar på Åby, på fredag är det kval till pokalloppen för fyraåringar och på lördag är det Olympiatravet. Olympiatravet med Nuncio, Nadal Broline och en radda hästar som tävlat i Frankrike. Nuncios gloria har halkat lite på sniskan, vi får se på lördag hur det står till? Det är kanonlopp på Åby både fredag och lördag, en spännande helg för oss travnördar.