Hoppa till innehåll

Spring Erom – Världens bästa 12-åring?

Tolvårige Spring Erom är värd ett eget kapitel, i lördags vann han gulddivisionen och om Zlatan räknas som världens bästa ”veteran” i fotboll kan Spring Erom få epitetet världens bästa 12-åring i trav.

Spring Erom (h12 e. Gentle Star-Springflickan e. Prince Mystic) har segrat i 30 av sina 96 starter, tagit rekordet 11,0am och tjänat 7,4 miljoner. Han hade en toppsäsong i fjol och tränare Dan Widegren hyllas med rätta, men vi får inte glömma bort hans gamla tränare Håkan Olofsson som hade stora framgångar med hästen fram till 2014.

Spring Erom segrade redan i andra starten som treåring. Som fyraåring vann han elva lopp och var tredjehandsfavorit i det derby som Maharajah vann, han var högt rankad som fyraåring. Han startade inte så mycket som fem- och sexåring, men kom tillbaks som sjuåring med en ny kanonsäsong. Efter några problemfyllda år gjorde han alltså en toppsäsong förra året med 1,5 miljoner intjänat. Nu ska han, som tolvåring, vara med i Olympiatravet. Mer än en tumme kommer att hållas för hästen med nio liv.

V75 på Jägersro i lördags med fin sport och rejäl körning i loppen, bäst var radan nämnde Spring Erom (11,3-2140a) som kvalade in till Olympiatravet och DD’s Hitman (11,7-2140a) som visade klass i Silverdivisionen. Det gick fort på Jägersro och Dear Friend (12,2-2140) och Iago Zon (11,2-1640a) var också imponerade att se.

National Prince – Arvtagare till Maharajah?

National Prince (h4 e. Maharajah) imponerade på V86 förra veckan, fjärde raka årssegern för den kraftfulle hingsten. Jag hade ingen koll på honom före loppet, men satan i gatan vad han imponerade, det kraftfulla steget och viljan att springa var mäktigt att se.

Fina hästar på V86

Ferrari BR (h4 e. Muscles Yankee) är en norsk fyraåring av hög klass, han har imponerat på V75 tidigare i år och i onsdags vann han enkelt på V86. Det var fler som imponerade, Queer Fish (e. Varenne) var enastående bra och formförbättrad när han flög fram på Solvalla och vann säkert trots tung resa. Amatören Magnus Träff (vem?) tog en dubbel på V86 och har inlett året fantastiskt på sina sex starthästar. Victory Kåsgård (e. Ens Snapshot) är bra, segermaskinen sträckte på sig klassigt över upploppet och tog sjätte raka segern.