Hoppa till innehåll

Elitloppssnack

Ni få ursäkta, men det måste snackas Elitloppet. I helgen var jag på Örebrotravet och såg årets prestation, en överraskning på många sätt.

Dante Boko (v7 e. Going Kronos). Foto: travfilosofen.se

Dante Boko är en kapabel rackare som förra året vann Sweden Cup, att han vann en ljummen gulddivision på V75 i lördags var kanske ingen skräll, men på det sättet och på den tiden… överlägsen seger på 1.10,0 efter tung resa i spåren, det var verkligen en skräll och jisses så han imponerade!

Nu radar storloppen i Europa upp sig, vi svenskar ser det som kvallopp inför Elitloppet, lite förmätet av oss förstås.

  • Lotterian i Italien vanns av Timone Ek, varken Timone eller tvåan Un Mec d’Heripre lär dock bli med i Elitloppet eftersom de fortfarande är starkt förknippade med skandalomsusade Fabrice Souloy.
  • Up And Quick fick däremot en inbjudan efter sin sprintseger i Frankrike.
  • I USA kördes ett så kallat kvallopp till Elitloppet, Resolve vann och alla är nöjda och glada.

På Vermo kördes Finlandia Ajo idag, DD’s Hitman vann enkelt i imponerande stil och gav inte Propulsion skuggan av en chans.

  • Nästa helg är det dags för Copenhagen Cup på urmysiga Charlottenlund utanför Köpenhamn.

I väntan på klartecken från Nuncio och Delicious US fick vi se Cruzado Dela Noche glänsa i onsdags på Solvalla, 10,9am i överlägsen stil och fler än jag började tjoa om Elitloppet… det var förresten fler än jag som tjoade om Tjacko Zaz efter hans Åbyseger på 1.09,5, men jag går inte så långt att jag kräver en inbjudan, inte än i alla fall.

Avslutar med mer Kolgjini, deras Quick Fix vann på en tid under 1.10 i fredags, ytterligare en häst på listan över elitloppsaktuella.