Hoppa till innehåll

Magisk förfest på Solvalla

Publikkris och allmän undergångsstämning i svensk travsport, av det märktes ingenting när elitloppshelgen inledde med lunchtrav igår och elitloppslördag idag. Om siffran 26 000 stämmer idag är det en ruggigt bra publiksiffra.

Lunchtravet på fredagen var gemytlig och tv-sändningen som vanligt förträfflig, till skillnad från när det är V75 får man se värmningar i lugn och ro, lunchtravet är underbar tv. Vi fick också se fin sport, talangen Dibaba är ett råämne och jämngamla Very Kronos verkar också vara något utöver det vanliga.

Volstead vann lilla elitloppet. Foto: travfilosofen.se

Den klassiska elitloppslördagen i kanonväder inför stor publik, en travfest utan dess like. Volstead malde hem lilla elitloppet från dödens, Shadow Gar mosade allt i stoeliten, Uppohoppa var omutlig i sin klass, Queer Fish grym från dödens och Sauveur spurtade med lätthet hem Harpers efter perfekt resa. Ingen V75-vinnare från ledningen, det var stor sport.

Elitloppshelgen är travets flaggskepp, jag vill påstå att det inte finns någon motsvarighet i Sverige överhuvudtaget när det är som idag.. travsporten är inte så känd hos gemene man, men stämningen och den sportsliga standarden slår allt som finns att uppleva i landet lagom.

Och det har bara börjat, imorgon är det Elitloppet med några av världens bästa hästar… det är travets Ronaldo, Zlatan och Sidney Crosby som tävlar på Solvalla, det är den nivån gott folk.