Hoppa till innehåll

Retro i helgen

Stortrav på Åby och Charlottenlund, den ena banan en modern historia och den andra omodern men med desto mer historia. En gammal häst till Elitloppet och en gammal bana i mitt hjärta, helgens trav var en resa i retroland. 

Copenhagen Cup på min favoritbana Charlottenlund. Utanför Köpenhamn i ett villaområde ligger en travbana där tiden stannat och där mycket av det jag älskar med Danmark finns samlat, har ni inte varit där ska ni passa på, marken är värdefull så vem vet hur länge banan blir kvar?

Dagens stortrav på Lunden med Copenhagen Cup som huvudnummer blev som vanligt en trevlig travdag, huvudloppet blev dramatiskt med målfoto och en målgalopp på hästen som var först i mål… segern välförtjänt till Cruzado Dela Noche och Per Linderoth som gick utvändigt ledande Nadal Broline hela loppet, på upploppet plockade Cruzado ned ledaren och gick en stenhård fight över upploppet mot dåligt travande In Vain Sund som fått en perfekt resa. Cruzado Dela Noche var en värdig vinnare, In Vain Sund spurtade bra men diskades alltså för målgalopp, ledande Nadal Broline får knappt godkänt.

Spring Erom och Cash Crowe imponerade

Cash Crowe (e. Ready Cash) rundade allt från spår 12 i Drottningens Pokal, riktigt imponerande… men vad höll konkurrenterna på med? Hälften satt och sov eller galopperade. Cash Crowe var riktigt bra, men de övriga betrodda var bleka. Kungapokalen blev ett konstigt lopp, Deimos Racing fick bestämma i ledningen och ändå kunde Diamanten (e. Adrian Chip) sicksacka sig fram över upploppet och vinna från spår 12. Även här var det många galopper.

Spring Erom (h12 e. Gentle Star). Foto: travfilosofen.se

Dagens höjdpunkt var ändå Algot Scotts Minne där Spring Erom vann enkelt från ledningen och fick en elitloppsbiljett, 12-åringen fick öppna hårt och gjorde ett starkt lopp på nya rekordet 1.10,4. Vi kanske får sluta prata om hur värd han är en plats och vilket exotiskt inslag han är, Spring Erom imponerar och ska inte nonchaleras ens i Elitloppet.

  • En till häst visade hög klass, Bravo Navarone joggade hem segern i Silverdivisionen och även om motståndet var sådär såg han smällfin ut.

***
I måndags årsdebuterade fjolårets kulletta Coin Perdu (h3 e. SJs Caviar) med lätt seger. Två fyraåringar som också imponerade i Halmstad var Cyber Lane (v4 e. Raja Mirchi) och Ultra Bright (s4 e. Zola Boko).

  • I onsdags vann Västerbo Highflyer snabbloppet på Solvalla på 10,1ak, i det slagna fältet fanns en något blek Nuncio.

***
Nästa helg körs ett av årets mest spännande lopp, elitloppsuttagningen på Gävle är redan en klassiker där segertiden brukar hamna på 1.09, det laddas för att få vara med i Elitloppet. Startlistan borgar för körning även den här gången, vädret verkar också bli bra.