Hoppa till innehåll

Skräll i Oslo

V75 på Mantorp och Östersund med dagen efter känsla, inte ens Oslo Grand Prix på Bjerke har lyckats få bort baksmällan efter Elitloppshelgen. 

En del fina prestationer förstås, men ingen riktig känsla. Inte i närheten av känslan när Ola Toivonen satte 2-1 mot Frankrike i fredags. Men är det inte lite så det ska vara, vill vi ha fest varje vecka? Jag är gärna bakis ibland och fokuserar på Olympiatravet, Elitloppet, Stochampionatet, Åbergs, Derbyt och Kriteriet. Det får inte vara fester varje helg, till slut blir man blasé.

Några  axplock från landets banor:

Västerbo Highflyer vann Jämtlands Stora. Foto: travfilosofen.se

  • Muscle Hustle vann Ina Scots Ära på Mantorp.
  • Vamp Kronos och Lucifer Lane är två talangfulla treåringar som glänste på Solvalla.
  • Queer Fish var återigen magiskt bra när V75 kördes på Östersund.
  • Västerbo Highflyer vann Jämtlands Stora Pris från ledningen.

Queer Fish (v8 e. Varenne). Foto: travfilosofen.se

 

Skräll i Oslo Grand Prix

I Oslo var det Twister Bi och Lionel som gjorde Oslo Grand Prix, den förre skrällde när han spurtade ned den senare. Dagens behållning var ändå den elegante Canari Match som ägde banan i ett av ramloppen. Det regnade för övrigt på Bjerke, det såg allt annat än mysigt ut.

I tv-sändningen från Oslo var det ett himla surrande och snurrande om gamla norska stjärnhästar, för att reda ut det hela är varken Rex Rodney eller Steinlager norskfödda, de är svenskfödda. Den bästa norskfödda hästen genom alla tider är Gentle Star, för övrigt min favorittravare alla kategorier.