Hoppa till innehåll

En rar diamant

Diamanten i Sprintermästaren eller Propulsion i Hugo Åbergs, svårt att säga vem som imponerade mest, Propulsion fick det serverat så jag säger nog Diamanten. Men vi börjar med storloppen i juni.

I E3-kvalen på Färjestad hade Vamp Kronos lekstuga i en stil som var fullständigt bedårande. Walmanns superstammade läckerbit Dibaba imponerade också. I finalen galopperade båda och när den tredje förhandsfavoriten också svek vann Violet Bi efter mäktig långspurt. I E3-finalen för hingstar/valacker vann däremot storfavoriten Coin Perdu. Mycket galopper på Bergsåker när det kördes E3 och V75-finaler, två som inte galopperade och imponerade var gamle derbyvinnaren Beau Mec och den ytterst kapable Whitehouse Express.

Propulsion är en annan bedårande häst som har det mesta, startsnabbheten är väl den enda svagheten. Han vann Norrbottens Stora från dödens, på klasshästens maner. Ljuvligt intryck!

Storloppsmånaden juli

Diamanten vann Sprintermästaren den hårda vägen, inget snack vem som var bäst. Han är förresten bäst i hela kullen.

Dante Boko vann Årjängs Stora på 1.09.9, Propulsion spurtade bra till silverpengen.

Ultra Bright vann Stochampionatet före Darling Mearas, storfavoriten Cash Crowe hoppade oväntat i ledning.

I ett överpacat Hugo Åbergs vann Propulsion på makalösa 1.08.1, men nog borde Twister Bi ha fått mer beröm efter sin strålande insats från ledning i mördande tempo!?