Hoppa till innehåll

Hambletonian Stakes 2017

Med förhandsfavoriten Walner skadad inför Hambletonian öppnades loppet upp, och när krutröken lagt sig och målettan diskats för trängning stod Åke Svanstedt där som segrare med Perfect Spirit.

Ingen toppupplaga av Hambletonian, frågan är om inte Oaksvinnaren Ariana G (s3 e. Muscle Hill) hade vunnit det riktiga Hambot? Hambletoniandagen var som vanligt en godispåse med härligheter, Jimmy Takter firade triumfer med Manchego (s2 e. Muscle Hill) och You Know You Do (h2 e. Muscle Hill) som vann de stora tvåringsloppen. Dessutom tränar han Oaksvinnaren Ariana G.

Åke Svanstedt vann storloppet för äldre med Resolve (e. Muscle Hill) och sedan fick han alltså kröna dagen med seger i Hambletonian Stakes med Perfect Spirit (h3 e. Andover Hall). Först i mål var dock What The Hill (h3 e. Muscle Hill).

Trots diskningen av What The Hill dominerade Muscle Hill totalt, hans avkommor var alltså först över linjen i samtliga stora lopp under dagen… tvååringsloppen, treåringsloppen och loppet för äldre, det krävdes en diskning i Hambletonian Stakes för att bryta den totala dominansen.