Hoppa till innehåll

Årjäng

Vilket lopp Årjängs Stora på lördag blev! Prissumman har höjts rejält och det syns, rena Elitloppsförsöket. V75 på Årjäng har alla förutsättningar att bli en folkfest, om inte regnet kommer i år igen. Ska ni dit måste ni göra ett besök på Travmuséet. Årjäng är i alla avseenden klassisk travmark.

Här kommer startlistan till årets upplaga och några minnen från tider som flytt.

Årjängs Stora Sprinterlopp, 1640a:
1) Marshland – Ulf Ohlsson
2) Global Investment – Björn Goop
3) Lavec Kronos – Lutfi Kolgjini
4) Iceland – Stefan Melander
5) Torvald Palema – Åke Svanstedt
6) Beanie M.M. – Johnny Takter
7) Rakas – Per Lennartsson
8  Brioni – Joakim Lövgren
9) I Won’t Dance – Erik Adielsson
10) Victory Hill – Thomas Uhrberg

Själv glömmer jag aldrig när jag som 11-åring (1975) såg skiljeheatet mellan Mr Ego och O’man i Årjäng, på den tiden var det ett heatlopp och den fantastiskt vackre Mr Ego vann. Två år senare (1977) var jag på plats när världsstjärnan Madison Avenue slog hedershästen Emter W i skiljeheat. Emter W vann förresten loppet både 1972 och 1973. Mellan loppen gick jag och kusinerna och samlade spelbongar, dom var vackrare förr bongarna.