Hoppa till innehåll

Travkrönika v.40

St Leger på Åby i torsdags, V75 på Gävle i lördags och stor internationell söndag i Schweiz och Italien. Toppar veckans lista gör utan tvivel Kadett CD, mer om det senare. Veckan som kommer är det bra sport på Mantorp, Axevalla, Solvalla och Åby. Framförallt SM på Åby med Maharajah som huvudnummer blir spännande.

Kadett CD

Kadett CD i Europaderbyt

Orfeus Brodde överlägsen i St  Leger på Åby i torsdags. Alvena Pele vann Gävle StoraPris i lördags, men Gulddebuterande Sanity var den som gladde mest som tvåa efter bra spurt.

Kadett CD vann Europaderbyt i Schweiz efter en heroisk insats där han plockade ned franske favoriten Timoko över upploppet. Timoko drog stenhårt hela loppet, men lyckades alltså inte skaka av sig Kadett CD. Kuskseger till viss del, men Kadett CD fick jobba rejält för segern och gjorde det lysande.

Topplistan – 3-9 oktober

  1. Kadett CD (4 år) – Grym vinst i Europaderbyt.
  2. Orfeus Brodde (4 år) – Överlägsen i St Leger.
  3. Sanity (5 år) – Stark debut i Guld som tvåa.

Joke Face segrade i Italien i helgen och Italienska derbyt vanns av Olona Ok, svensktränade Obey Kronos chanslös. I Oaksvarianten av derbyt vann Ludde i överlägsen stil med Oyster Kronos.

Enda ändringarna på topplistorna är att Sanity smyger in på plats 10 på svenska listan, och att Ready Cash efter sin lyckade comeback går om Arch Madness på internationella listan.

Höjdpunkter i veckan som kommer

På lördag startar Maharajah i SM på Åby, äntligen säger vi som vill se de bästa på banan. Men innan dess ska Mantorp på måndag köra Sikta mot stjärnorna där några fina treåringar gör upp. På tisdag är det topplopp – Breeders Crown – på Axevalla, speciellt ser vi fram emot finske derbyvinnaren Seabiscuit. På onsdag är det Solvalla som bjuder på bra sport med Elitloppshästar, långtradare och lovande treåringar.

lördag körs det som sagt SM av alla valörer på Åby. Förutom Maharajah får vi se Mellby Sambuca, Torvald Palema och Yarrah Boko på Åby… dock inte alla i samma lopp.