Hoppa till innehåll

Travkrönika v.41-42

Tidsbrist och händelsefattigt trav har gjort att de två senaste veckorna slås ihop till en krönika… SM-dagen på Åby 15 oktober har varit den största begivenheten. Mellby Sambuca och Yarrah Boko är de enda hästar som påverkar topplistan.

Mellby Sambuca

 
.
Veckan som kommer är det Solvalla, Jägersro och världsmöte i Nordamerika som gäller… får vi svar på vem som är världens bästa häst just nu eller får vi fortsätta leva i ovisshet?

***

Mellby Sambuca nu med åtta raka

.
Sikta mot stjärnorna i måndags på Mantorp blev en uppvisning från Coco Chip (s3 e. Chip Chip Hooray).

Finfina Breederslopp på Axevalla i tisdags. Angelo (h3 e. Angus Hall) var den som imponerade mest under dagen, dagens besvikelse får vi väl säga att upphaussade Seabiscuit var… galopp från start och sedan trött tidigt efter avancemang på bortre långsidan, finske derbyvinnaren får skärpa sig rejält om det ska bli någon final i Breeders Crown.

Solvallas extremonsdag med korta (1140m) och långa (4000m) lopp är inget jag älskar, men Saston (v5 e. Kesaco Phedo) är en trevlig häst som fortsätter glänsa på långdistans. Treåringarna Herbie Sisu (h e. Here Comes Herbie) och Pay Attention (s e. Viking Kronos) är också trevliga travare som tog välförtjänta segrar.

V75 med SM på Åby i lördags, Yarrah Boko (h6 e. Coktail Jet) vann och Maharajah (h6 e. Viking Kronos) floppade. Dagens prestation, som så många gånger förut, stod Mellby Sambuca (v6 e. From Above) för… överlägsen från dödens den här gången.

Topplistan 10-16 oktober

  1. Melllby Sambuca (6 år) – Grym från dödens i åttonde raka.
  2. Yarrah Boko (6 år) – Välförtjänt seger i SM.
  3. Coco Chip (3 år) – Imponerande seger på Mantorp.

San Pail fortsätter vinna och nu väntar möte med Rapide Lebel och Commander Crowe, 29 oktober får vi en fingervisning vem som är bäst i världen. Tamla Celeber vann storlopp i Tyskland, Kadett CD var en av dom som återfanns i de slagnas skara.

***

Iceland med optimal utrustning

V75 på Romme en av veckans få höjdpunkter. Iceland (h7 e. Scarlet Knight) iförd optimal utrustning vann gulddivisionen, Calvados Crane (h5 e. Turbo Sund) imponerade på 11.4ak och Maxwell Mayday (v6 e. SJs Photo) var finfin i silver. Även treårsstoet Kimono Pearl (s3 e. Super Arnie) och Ed You (v4 e. Love You) var bra vid sina segrar.

Topplistan 17-23 oktober

  1. Calvados Crane (5 år) – V75-segern på 11.4ak makalöst bra.
  2. Iceland (7 år) – Toppfin guldseger på V75.
  3. Maxwell Mayday (6 år) – Stark långspurt till seger på V75.

***

Kommande höjdpunkter

En intressant vecka både i Sverige och utomlands.

  • V64 på onsdag med semifinaler till Breeders Crown, se allt live i tv4-sport.
  • V75 på lördag med V75-Premiär och Müllers Memorial med bl.a. Maharajah. Även V75 sänds live i nån av fyrans kanaler, osäkert om det är fyran, sjuan eller sportkanalen?
  • På lördag, i Nordamerika, är det dags för mötet mellan världens just nu bästa travare San Pail och Rapide Lebel.

***