Hoppa till innehåll

Travkrönika v.46

Fina tävlingar på Solvalla i onsdags och på Färjestad i lördags. Men jag blir inte klok på unghästarna, i onsdags svek Perfectly Enough och Kadett CD. Just nu är det bara Pato och Vincennes bland treåringarna som hållit stilen hela vägen, och när det gäller fyraåringarna är det stört omöjligt att ranka. I onsdags imponerade Global Money mest och han har i Goops regi seglat upp som den kanske bästa fyraåringen.

På lördag är det dags för Maharajah igen, intressant är väl det enda man vågar säga. Uppfödningslöpningen körs samma tävlingsdag, och det mest uppseendeväckande är att Ludde inte har någon av favoriterna.

Ojämna unghästar och Quarcio ruggig på V75

Angelo (stark i ledningen) och Miss Shape (sylvass spurt till överlägsen seger) var båda bra vid segrar i Kriterie- och Oaksrevansch, men i övrigt var det många som visade nedåtform. I sista V64 hade det samlats ett oerhört starkt fyraåringsfält, men även där var det många som svek… klart bäst var segrande Global Money (e. Love You) som återigen visade upp en fin spurt. Kadett CD visserligen tvåa, men han var blek. One too Many kom aldrig till och rapporterades efteråt ha problem med halsen.

V75 på Färjestad och i Guld gick Quarcio du Chene ett ruggigt slutvarv, det var länge sen han levererade men det här luktade kommande stordåd lång väg. Mr Picolit (e. Scarlet Knight) är en talang som Svanstedt har stora förväntningar på, V75-inledningen vanns enkelt på topptid. Duellen i Brons mellan segrande Famous Fayline och tappre Nantucket var också det bra sport.

Ready Cash redan klar?

Prix de Bretagne i helgen och Ready Cash (i halvform enligt kretsen) lekte hem loppet, om han utvecklas som det är tänkt till Prix d’Amerique kan Maharajah stanna hemma. Anders Lindkvist tror mer på Joke Face av svenskarna.

Kommunloppet i Italien kördes också i helgen och meriterade Linda di Casei var bara bäst, föga överraskande för oss som såg henne i Köpenhamn i juni.

Topplistan 14-20 november

  1. Quarcio du Chene (7 år) – Ruskigt slutvarv vid V75-seger.
  2. Global Money (4 år) – Bra segerspurt mot toppmotstånd.
  3. Mr Picolit (4 år) – V75-segern enkel, ser ut som en blivande stjärna.
  4. Ready Cash (6 år) – Lekte hem Prix de Bretagne.
  5. Nantucket (5 år) – Mycket stark tvåa på V75.

Sämst i veckan Micke Nybrink och tv4 som inte kan släppa trängningen i V75-7 på Färjestad, dom har tjatat i fyra dagar och jag (även Jan Hellstedt) tycker domslutet var helt korrekt. Jag gillar Nybrink för det mesta, men den här gången spårade det ur totalt… och han har lyckats skapa hysteri över hela landet. Läs på reglementet och kom tillbaks med mer sansade åsikter!