Hoppa till innehåll

Stjärnhästar i årsdebut och andra som slutar

Beanie MM slog Joke Face i en fin duell, Nu Pagadi lämnar Stig H, Annicka slutar och två topphästar gör årsdebut… det är en fantastisk årstid på alla sätt. Dimman på Momarken idag biter inte på mig, nästa lördag lastar travfilosofen bilen och åker till Sundbyholm för riktig årsdebut med kameran. 

Beanie MM

Sprinterloppet på Momarken idag blev inget antiklimax. Beanie MM tog över ledningen i första sväng, släppte sen till Joke Face och hela upploppet ned krigade de två topphästarna sida vid sida, på mållinjen var Beanie MM först. Båda såg kanonfina ut och det är absolut ingen fara att snackhästen Joke Face fick stryk, han är mer stark än snabb och kommer att gå framåt rejält med det här loppet i kroppen. Beanie MM blir också att räkna med i år, vore jag Elitloppsansvarig skulle jag bjuda in båda på studs. I skymundan gick Wishing Stone bra efter startgalopp.

Nu Pagadi lämnar, inte helt oväntat, Stig H och går hem till Tyskland, veterinärundersökning väntar och frågar ni mig blir det avel framöver.

Annicka slutar tävla efter en framgångsrik karriär, helt rätt beslut att ta henne till avel.

Nästa vecka gör två hyperintressanta hästar – Mr Picolit och Sanity – årsdebut. Bli inte förvånade om båda startar i Elitloppet i maj.