Hoppa till innehåll

Bjud in finnen till Elitloppet!

Kvalen till pokalloppen på Åby bjöd på flera härliga upplevelser. Brad de Veluwe lekte med motståndarna, Opitergium glänste på topptid och Love N’Hate var kusligt bra.

När solen skiner och topphästarna glänser i lacken/pälsen är det gåshud på travfilosofen… det var en sån dag på Åby idag när kvalen till Kungapokalen och Drottningens dito gick av stapeln.

I kvalen till Kungapokalen föll några favoriter bort, men den största stjärnan – finske Brad de Veluwe – visade att han blir oerhört svårslagen i finalen. Jag har sagt det förut, han är en häst som skulle höja pulsen enormt i Elitloppet. Bakom finnen gjorde Attorney Hanover ett starkt lopp. Som det såg ut i kvalet är Opitergium kanske enda motbudet till Brad de Veluwe, han vann på snabbaste försökstiden – 13.3am – och agerar som om det finns mer i den gängliga kroppen.

Kvalen till Drottningkannan såg en häst – Svanstedts amerikanska Love N’Hate – med överlägsna resurser, hårt tempo och ändå överlägsen på 13.3am… hur hon ska förlora finalen är svårt att se.