Hoppa till innehåll

Orecchietti tog sista chansen

Snökaos när V75 avgjordes på Solvalla, ändå frisk körning och 12-tider så banan var inte så dålig som den såg ut. Orecchietti tog hem sista chansen till Olympiatravet, men startar inte nästa lördag.

Orecchietti

V75 på Solvalla i snöblask, i Örebrotrakten hade vi strålande vårväder och i Stockholm snökaos. Per Lennartsson visade upp nyförvärvet Blue Rock i makalöst skick, dödens i tufft tempo och ändå plättlätt seger… sensationell utveckling i nya regin. Olympiatravet sista chansen vanns enkelt av Orecchietti efter att ledande Alvena Pele galopperat på upploppet. Olympiatravet ingår dock inte i planen för Orecchietti, det är Elitloppet som gäller. True Advantage krossade allt i stolopp på V75, knackig i aktionen men grymt stark.

Stefan Melander har bra ordning på hästarna just nu, i onsdags imponerade Utility Bus från dödens på 12.8ak. En annan häst som utstrålar klass är Kimono Pearl, en riktig löphäst som vet vad det handlar om.

I torsdags var det många fina unghästar på Örebro när det kördes Breeders Crown, den överlägset mest imponerande var fyraårsstoet Chat Chip som var helt överlägsen på 13.1am. Svanstedts nya skjutare – Kendricks Victory – tog andra raka.

På Kalmar i fredags vann tolvårige Spring Ray, kul för den gamle men vilket magplask för favoriterna Lavec Kronos och Chimall TT som båda föll ihop totalt.