Hoppa till innehåll

Elitloppssöndagen

Söndagen med Elitloppet, tre- och fyraåringseliter och Elitkampen är den stora dagen på Solvalla, allt annat tidigare i helgen har varit uppvärmning. Därför är det så viktigt att loppen runt Elitloppet håller bra klass, det har varit lite si och så med det på senare år… och jag måste tyvärr säga att årets startfält följer den trenden.

Största besvikelsen utan tvivel Treåringseliten som är ett av tidernas sämsta, dessutom förstår jag inte varför Solvalla konkurrerar med sig själva… lilla elitloppet (och Elitloppet) fylls med tveksamma hästar samtidigt som femåringsloppet på söndag är fullt med kanoner, 3-4 hästar som är bättre än alla i lilla elitloppet. Dessutom körs ett fyraåringslopp med några hästar som skulle platsat i Fyraåringseliten, det körs för mycket lopp helt enkelt. Sen vet jag inte om tre- och fyraåringseliterna är inbjudningslopp, om inte se till att göra om dom till det!

Visst är det bra klass på loppen, men det lät på förhand som planet från Frankrike skulle fyllas med djur… blev inte riktigt så, förutom Elitloppet är femåringsloppet (lopp 11) dagens höjdpunkt. Sen blir det spännande att se de få franska hästar som dyker upp.

En snabb överblick över söndagens lopp

Lopp 3 är Montéeliten och med Prince de Montfort och Hot Tub i loppet en av dagens höjdare.

Lopp 5 är treåringseliten för ston, fransyskan Vive Daidou blir spännande att se.

Lopp 6 är fyraåringseliten för ston med ett gäng fina ston, fransyskan Unabella Perrine är särskilt intressant.

Lopp 7 och 8 är försök till Elitloppet.

Lopp 9 är Elitkampen med Hallsta Lotus i spetsen.

Lopp 10 är ett bra fyraåringslopp med några hästar som borde varit med i Fyraåringseliten.

Lopp 11 är ett riktigt fint femåringslopp. Amaru Boko, Formula One och Amour d’Occagnes skulle lika gärna kunnat vara med i Elitloppet.

Lopp 12 är Fyraåringseliten med fina hästar, ändå saknar jag nåt… kanske en fransk stjärna?

Elitloppsfinalen körs sent i år, vi får vänta till lopp 13 innan Elitloppsvinnaren 2012 utses.