Hoppa till innehåll

Moralisk vinnare av Kungapokalen

Kungapokalen 2012 var ett fantastiskt race, precis som riktig travsport ska vara… synd bara att bästa hästen inte fick vinna. I Drottningkannan vann däremot bästa hästen.

Den mäktige Opitergium (h4 e. Pine Chip) är helt sanslöst bra, det har synts tidigare men i Kungapokalen kom det slutliga beviset. Han kördes fram till dödens varvet kvar och krossade storfavoriten Brad de Veluwe, att han fick stryk på målfoto mot två smygkörda är honom förlåtet. Vinnaren Fawkes (h4 e. SJs Caviar) och tvåan Panne de Moteur (h4 e. Credit Winner) är två toppfina hästar, men Opitergium var loppets moraliska vinnare. En stor besvikelse var finske stjärnan
Brad de Veluwe, kan knappast ha varit frisk?

Svanstedt tog även hem Drottning Silvias Pokal, den här gången med bästa hästen Love N’Hate (s4 e. Muscles Yankee). Love N’Hate har inga direkta meriter från Amerika, men här i Sverige har hon imponerat enormt.

Kul också att se Tamla Celeber tillbaka i vinnarcirkeln, hon såg jättefin ut men jag tror fortfarande inte att hon är en blivande världshäst… i tv skrek dom om Elitloppet, jag konstaterar att Canaka BF gick utvändigt och inte var stort slagen. Canaka BF är knappast aktuell för Elitloppet?