Hoppa till innehåll

Finskt i Halmstad

Bra väder i Halmstad och massor av strålande prestationer. Överlägset bäst förstås Brad de Veluwe som vann Sprintermästaren på makalösa 1.09.7. Luddes sommarprogram i P1 också en höjdare.

Vi börjar från början i veckan med årsdebuterande kriterievinnaren Pato som glänste direkt i årsdebuten, det är Derbyt som gäller och med den årsdebuten ser det onekligen bra ut. Stig H Johanssons nyförvärv Occhione Jet imponerade också när han tog andra raka i Sverige och inte gav toppstoet Vincennes en chans.

Finsk Sprintermästare i Halmstad

Brad de Veluwe, Panne de Moteur och Fawkes var förhandsfavoriterna i Sprintermästaren och alla imponerade med varsin försöksseger. I finalen spelades Panne de Moteur till favorit efter seger från dödens i försöket på topptid. Panne de Moteur var också riktigt bra i finalen som tvåa på 1.10.0, men mot finske Brad de Veluwe var han totalt chanslös. Finnen susade till ledningen och drog i 1.09-tempo, när alla trodde han skulle tröttna lämnade han fältet och vann lätt på fenomenala 1.09.7… en prestation utöver det vanliga av fjolårets bästa treåring i Europa. Panne de Moteur tapper tvåa och Fawkes trea från rygg ledaren.

I fredags vann Oyster Kronos Stosprintern, men hur det hade gått om inte favoriten Crys Dream blivit fastlåst/bortkörd i rygg på ledaren får vi aldrig veta.

Yield Boko

I lördags fortsatte Halmstad med V75 och vi fick se gamle unghäststjärnan Yield Boko vinna Gulddivisionen i en stil som luktade fornstora dagar, en låg 11-tid på full distans är starka papper… men precis som Per Skoglund uttryckte vardag nuförtiden och tider bör tas med en nypa salt. True Advantage avslutade V75-omgången med en topprestation från dödens.

Opitergium glänste i regnrusket

Den sköne Opitergium, min favorit bland landets travare just nu, bollade i söndags med bra motstånd på Sundbyholm. Om/när han blir lite speedigare finns det ingen som rår på den här klassige hingsten. Tränare Kolgjini vet det nog inte än, men det här kan vara det värsta han haft i träning.