Hoppa till innehåll

Han är omöjlig grön kusk

Orden i rubriken var Fredrik Perssons efter Stochampionatet i söndags, Perssons Chat Chip (e. Pine Chip) var tvåa efter Drillbit Ås (e. Chocolatier) som förstås kördes av söndagens dominant Åke Svanstedt. Hyllas bör förstås också Drillbit Ås tränare Svante Bååth.

Annars bjöd helgens trippeltrav på Axevalla på småsömnig sport. De som utmärkte sig var Åke Svanstedt som i söndags tog sju segrar varav fem på V75, och den danske Politiken (e. Ens Snapshot) som i fredags var heroisk som tvåa bakom Acolyte Hanover. Luddes fine Vici Lane (e. Orlando Vici) måste också nämnas efter en överlägsen seger i fredags.

Vincennes veckans höjdpunkt

Veckans sportsliga höjdpunkt kanske ändå Vincennes (e. Spotlite Lobell) som vann Norrland Grand Prix på topptid, kullens överlägset bästa sto hade naturligtvis bollat med deltagarna i Stochampionatet om hon varit med där. Veckan i övrigt på svenska banor har bjudit på en del godbitar, främst Friction som vann ett halvstort lopp på Rättvik och fortsätter sitt segertåg. Chimall TT och Fascination var båda tillbaka i vinnarcirkeln på Jägersro.

Brioni lägger av

I veckan nåddes vi också av beskedet att Brioni lägger skorna på hyllan, fjolårets Elitloppsvinnare har inte alls varit dålig i år… men Jocke Lövgren är på många sätt ett föredöme och tycker att Brioni ska sluta på topp, hatten av för det beslutet. Brioni (e. Timberland-Armbro Edith e. Florida Pro) lägger skorna på hyllan med över 13 miljoner intjänat och på 63 starter har han segrat i 32, en segerprocent på strax över 50.

Check Me Out fegar ur!

Fjolårets tvåårsfenomen Check Me Out (e. Donato Hanover) väljer bort det riktiga hambot till förmån för Hambletonian Oaks, tråkigt men samtidigt förståeligt då konkurrensen på den manliga sidan är hård. Frågan är hur tränaren gjort om han inte redan vunnit Hamletonian?

  • Den amerikanska travsäsongen är i full gång och treårige Riccolo (e. Northern Kid) tog sin nionde årsseger och laddar nu mot Hambletonian, där är tanken att Björn Goop ska köra.
  • Anrika Maple Leaf Trot vanns av fyraårige Mister Herbie (e. Here Comes Herbie) på kanadensiska rekordet 1.08.9.