Hoppa till innehåll

Rekordpublik njöt av Parkin

En något avslagen vecka i väntan på Hugo Åbergs och Hambletonian Stakes, veckans höjdare Parkin som dansade undan igen på V75. Försöken till Hambletonian har körts, Takters Uncle Peter i dagsläget favorit att vinna.

Opitergium vann Fyraåringstestet på Sundbyholm i tisdags, det blev en ganska enkel seger före duktige Oasis Bi och Perfectly Enough som satt i rygg på vinnaren med krafter kvar.

I onsdags var det två treåringar – Melanders System Performance och Increased Workload – som utmärkte sig när V86 kom ”hem” till Solvalla.

I torsdags på Åby tog Rutger Raket andra raka efter en svettig avslutningsrökare… i sitt livs form som det ser ut.

Publikrekord, 9 600 personer, när V75 gästade Bollnäs. Publiken bjöds på fint väder och en fantastiskt fin Parkin, Tap In-sonen blir bara bättre och bättre… nu joggade han 11.2ak och såg okörd ut. Etablerade topphästarna Merger Blue Chip och Nahar svarade också för fina prestationer. 

Takters Uncle Peter favorit i Hambletonian

I helgen har försöken till Hambletonian Stakes och några andra stora unghästdrabbningar körts. Nästa lördag är det dags för den stora dagen på Meadowlands då finalerna avgörs. Jimmy Takter kvalade in Uncle Peter och Guccio, och frågan är om inte Uncle Peter är hästen att slå i Hambletonian!? Hambletonian Oaks kommer att stå mellan kullens dominanter Check Me Out och Maven, båda glänste vid försökssegrar.