Hoppa till innehåll

Vem kör Kihlström?

I senaste travronden kunde man läsa att Örjan Kihlström behöver en chaufför, en av världens bästa kuskar har (liksom några andra toppkuskar) inte körkort just nu och behöver en driver. När Hultman och Walmann behöver en driver är det ingen tvekan om vem dom väljer, i helgen fick den gode Örjan båda topptränarna gråtmilda.

Efter storsegrar med Orecchietti (h5 e.From Above) på Årjäng och Pojke Kronos (h3 e.Donato Hanover) på Jarlsberg var både Hultman och Walmann rörda till tårar, Hultman behöver ingen särskild anledning och Walmann var rörd över att äntligen få vinna Ulf Thoresens Minneslopp. Walmann och Thoresen hade ett nära samarbete och vann bland annat ”VM” med Habib.

I onsdags vann Deuxieme Picsous (h5 e.In Love With You) Gotlandslöpningen på sedvanligt imponerande sätt, och i lördags dansade lille krigaren Parkin (v6 e.Tap In) undan till överlägsen seger på V75. Solvalla kör trav, i smyg enligt Nybrink, trots att V86 är på entreprenad… i tisdags var det två hästar som glänste å det grövsta, fyraårige Idi (h4 e.Love You) och ett är äldre Ardi Boko (h5 e.Juliano Star).

Takter dominerade på Meadowlands

På Meadowlands vann Jimmy Takter båda avdelningarna av Stanley Dancer Memorial med Uncle Peter (h3 e.Cantab Hall) och Little Brown Fox (h3 e.Muscles Yankee), på samma bana sprang Check Me Out (s3 e.Donato Hanover) världsrekord för treåriga ston. Däremot galopperade snackhästen Googoo Gaagaa igen.