Hoppa till innehåll

Jag har blivit vuxen

Mitt stora intresse sedan barnsben har varit trav, mina närmaste har alltid sett mig som en riktig travnörd… och det är möjligt, högst troligt till och med, att jag var det i tonåren. Men i vuxen ålder har jag varit långt ifrån en nörd, en travnörd försakar inte så mycket trav som jag faktiskt gör.
 

Nästa helg till exempel är det Svenskt Travderby på Jägersro i Malmö, landets största travhändelse efter Elitloppet… och vad gör jag då? Är jag i Malmö som en riktig nörd eller sitter jag och kollar på livetrav på tv eller dator som en halvnörd? Nej, jag förbereder den årliga kräftskivan… jag är så långt ifrån en nörd man kan vara.

Jag har blivit vuxen antar jag, det är väl då man slutat göra saker man vill för att istället göra saker andra vill? Apropå vuxen så har jag läst boken om K-G Holgersson, han som en gång i tiden tränade Lime Rodney och Emter W. Holgersson är över 80 och har inte växt upp än, med ring i örat och en fru som är ljusår yngre funderar han fortfarande över hur man ska få en travare att springa fort… boken är nog bara för travnördar, vi andra läser hellre vuxenlitteratur.

Sen kan man verkligen fråga sig hur vuxet det är att sörpla kräftspad och sjunga snapsvisor iförd lustig hatt?

Hopplös V75:a och önsketänkande

Sebastian K

Får man uttrycka sin förvåning, inte beundran utan pur förvåning, över hur man kan få sju rätt i en så svår V75-omgång som den i lördags? Ren tur är det, får man alla rätt i en sån omgång kan man lika gärna köpa en lott. På det sportsliga planet var det förstås Sebastian K som stal showen med segern i Sundsvall Open Trot. Åke Svanstedt har fått en häst i träning som passar honom utmärkt, den oerhört elegante speedkulan är en arvtagare till hans tidigare världshästar. Segern i lördags togs på medeldistans från ledningen, inte direkt det lopp vi trodde Sebastian skulle ha, men han vann lätt och blir fortsatt intressant att följa.

I helgen fick vi också en duell mellan Commander Crowe och Ready Cash. Årets dominant Commander Crowe vann förstås, men Ready Cash såg fin ut även om han aldrig var nära. Ryktet om att Ready Cash skulle komma till Solvalla och Mastersfinalen verkar däremot som väntat vara önsketänkande, kretsen kring Ready Cash verkar inte alls ha planer på det.

På min topplista har Sebastian K tagit sig in på plats sju, Friction och Chelsea Boko svek i veckan och den senare halkar nedåt på listan… Formula One har inte startat på länge och försvinner ut från densamma.

Orutinen växer i Svenskt Travderby

Tre hästar sticker ut meritmässigt i årets Derby. P-hästarna Panne de Moteur, Pato och Perfectly Enough… annars är det en liten trend att de som satsar på Derbyt har allt färre starter innanför västen. Två hingstar sticker ut med vardera två avkommor, det är Love You (Caddie Gallant och Brasil Boko) och Viking Kronos (Lovelock och Mellby Viking). Däremot lyckades kvalens numerära dominant Scarlet Knight (8 avkommor i kvalen) endast få med en avkomma (Going For Gold Zaz) i finalen.

Den stora skrällen var att Örjan Kihlström valde bort Panne de Moteur, skräll och skräll var kanske att ta i, men lite förvånad är jag att han väljer att köra Perfectly Enough… men det borde vara oddshöjande att Sjunnesson kör Panne de Moteur, frågan är om jag själv tror att Jörgen Sjunnesson vinner Derbyt?