Hoppa till innehåll

Topptrav på Solvalla

I morgon, på Solvalla, är det dags för semifinaler till Breeders Crown. Finalerna körs lördag 2 november på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Det är två fyraåringar som är i mitt fokus, båda tränas av Hultman och körs av Kihlström. En av dom lär bli mycket stor favorit, den andra är i skrivande stund inte ens favorit… det handlar om tvåan och trean i Svenskt Travderby. Panne de Moteur är i min ranking etta bland fyraåringarna, tre andraplatser i Kungapokalen, Sprintermästaren och Derbyt… lita på att man vill vinna årets sista tunga titel, i morgon är han dunderfavorit i semifinalen som körs som V86-1.

Perfectly Enough är kapacitetsmässigt på samma nivå som Panne de Moteur, men har inte alls samma jämnhet… det verkar som han är väldigt beroende av att gå barfota, i kvalet till Europaderbyt körde man med skor och det blev ingen final. Hur gör man i morgon? Blir det barfota är Perfectly Enough omgångens spel, med skor är det tveksamt.

Det är toppsport överlag på Solvalla, missa inte livesändningen på tv4-sport.

  • Kl 19.00-22.00: V86 Direkt, TV4 Sport, från Solvalla.
    Medverkande: Joakim Johansson, Micke Nybrink, Lennart Forsgren, Åsa Elmroth, Paula Ahlström, Patric Skoglund.