Hoppa till innehåll

Don’t Wear PJs stal showen

Säga vad man vill om Solvalla och den hopplösa spelformen V86, när det vankas sport av hög klass är det Solvalla som gäller. På onsdagen var det riktigt fina lopp, bland annat Big Noon-pokalen som är ett av årets roligaste lopp. Att vi får se åtta lopp live är enda fördelen med V86.

Ja jisses, Nybrink och klabbet har fullt upp med nya spel när dom föregående spruckit… vore kanske dags att införa ”en enkel” i V86-8 så att dom som spruckit på alla spel också har nåt att se fram emot. ”Sista chansen” är kanske ett bättre namn? Skicka alla förslag till ATG som tacksamt tar emot alla tips som ytterligare kan förstöra sporten.

Sporten ja, ni vet den där det springer hästar runt en bana och tävlar mot varann, själva förutsättningen för ATG:s verksamhet… där stal Don’t Wear PJs showen med att vinna på 11.6ak i bländande stil, lägg till att det var vinterbana så förstår ni att prestationen var vass. Big Noon-pokalen vanns av halvskrällen Valley Ivan, tvåa storfavoriten Panne de Moteur som alltså återigen fick stryka på foten i ett pokallopp.

Det var alltså i lopp 10 på Solvalla som Don’t Wear PJs var så fin. För er som ännu inte är så kunniga kan jag berätta att lopp 10 var V86-7, DD-1, V5-5, V4-3 och förstås tvilling. Då förstår ni att spelformerna håller på att döda varann. Det gäller att hålla kupongerna rätt i mun när strecken plitas ned.

I rättvisans namn ska tilläggas att V86-direkt på tv4-sport är ett trevligt program, trots att den eminente programledaren Joakim Johansson inte var på plats den här gången.

Etiketter: