Hoppa till innehåll

Tempen börjar stiga

Två Manchestersegrar i helgens heta drabbningar i Premier League och Hästgalan i fredags får ursäkta… det var två svenska travhästar på Vincennes som fick tempen att stiga den här helgen.

Det ser bra ut för dom svenska hästarna inför Prix d’Amerique om två veckor, men det brukar göra det innan… om två veckor kommer fransoserna laddade till tänderna, vi ska nog inte slå oss för bröstet riktigt än.

Raja Mirchi krossade allt motstånd i Prix Tenor de Baune och säkrade därmed biljetten till Prix d’Amerique. Det var stora ord i V64 Vinnare, väl stora kanske? Visst imponerade Raja Mirchi, men motståndet om två veckor är av en helt annan kaliber.

Prepareloppet Prix de Belgique, ja ni vet loppet där ingen vill vinna, loppet där Örjan i söndags körde helt enligt planerna med vårt stora hopp Maharajah. Sist invändigt, snabb avslutning och alla var lyriska… om man vill vara elak kan man säga att det inte sade vare sig bu eller bä, men visst såg han smidig och fin ut Maharajah. Vinnare av Prix de Belgique blev svenskfödde Yarrah Boko, även han ska vara med i Prix d’Amerique.

Även om jag väljer att hålla en lägre profil än dom gjorde i tv4 kan jag hålla med om att det ser bra ut för di svenske. Två andra Prix d’Amerique-hästar (Noras Bean och Quarcio du Chene) genrepade på V75 och även där ser det okej ut.

  • Veckans häst Beckman som sopade hem åttonde raka när han vann V75-Mästaren åt Jorma Kontio.
  • Årets Häst 2012 som väntat Sebastian K.

Vem vinner Prix d’Amerique? Ready Cash såklart… men jag håller tummarna för Raja och Maharajah.

  • Till sist en tanke till tidernas kanske bästa franska travare – Ourasi – som dött. Den fyrfaldige Prix d’Amerique-vinnaren blev över 30 år.