Hoppa till innehåll

Fartfyllda vårtecken

Nya sjukdomar till trots har travsuget så smått börjat komma tillbaks. En hel del positiva vårtecken har noterats den gångna veckan, och på en av världens vackraste travbanor har franska hästar testat elitloppsdistansen.

Grand Criterium de Vitesse på den franska rivieran avgjordes på söndagen i ett medelmåttigt väder med 15 grader i luften. Den franske unghäststjärnan Timoko vann loppet som nybliven sexåring med en vinter av pengaplaceringar i de större franska loppen i ryggen. Timoko flög till ledningen bakom bilen och trots att hästen fick offra en speed mitt i loppet var segern aldrig i fara. Det skiljde en säker längd i mål och segertiden skrevs till 1.10,2 över 1 609 meter med autostart.

Fartfester och flera vårtecken

Daniel Redéns sexårige jänkare Shaq Is Back knatade på måndagskvällen runt Bollnästravets oval på den snabbaste tiden i Sverige i år. Segertiden 1.12,0 över 1640 meter noterades på en bra preparerad bana.

På tisdagskvällen stod sjufaldige miljonären Joke Face som en vinnare igen hemma på Jägersro efter att ha löpt dött lopp med överraskningen Go On Pale.

Digital Ink var skoningslös när han mosade konkurrenterna från sjunde par utvändigt, tiden 1.13,6 (2 140 meter, auto) är en fantastisk tid att gå efter ett par månaders vila, sa Melander. Ragata är anmäld till Hambletonian Oaks och det ångrar knappast tränare Nurmos efter onsdagens uppvisning på V86. Ola Samuelsson tog en dubbel på V86 med Prowess Kronos och Orange Kronos. Båda kördes till seger av Johnny Takter.

1.08,9 första 500 under våldsamt tryck. 1.12,1 första varvet långt före övriga fältet. 1.12,7/2 140 meter som vinnare. Åttaåriga Vendi svarade för en häpnadsväckande insats när hon satte tonen i årets mest fartfyllda V75-omgång hittills. Checco Boko och Going for Gold Zaz imponerade båda två, precis som Stefan Hultmans Quality Questioned som rekordsänkte till 1.13,7.