Hoppa till innehåll

Tråkiga besked och One too Many

Tråkiga besked från utlandet och bra sport i Sverige, i morgon väntar lottning till Olympiatravet och lita på att travredaktionen på TV4 är laddade till tänderna. Själv ser jag mest fram emot comebacken för One too Many i V64 på Hagmyren.

One Too Many

One too Many

One too Many (e. Viking Kronos), tvåa i Kriteriet efter Raja Mirchi och med en utvecklingskurva som pekade rakt upp mot stjärnorna… själv såg jag en större talang än Maharajah i denne toppfine treåring. Efter en lysande treårssäsong blev det bara två starter (segrar förstås) innan problemen började. Inget Derby och comebacken dröjde till oktober 2011 och var godkänd, sen följde tre starter där han inte direkt glänste. Senaste starten var i januari 2012. Men nu är han på gång igen, kvalet är avklarat och trots tråkigt läge och rätt bra motstånd i comebacken ska det bli spännande att se honom.

***

Elitloppet är i fara för Mister Herbie som är skadad, Brad de Veluwe fick stryk i helgen i Finland och Commander Crowe står över Olympiatravet för att formen saknas… inte bra för Elitloppet, inte alls bra. Jag vill inte ha för många svenska hästar… Solvallas Internationella Elitlopp får INTE ha mer än hälften svenska ekipage.

***

Samtidigt var det fin sport på ett blött Färjestad i lördags då Beckman fortsatte sitt segertåg och kvalade in till Olympiatravet, även Raja Mirchi gjorde ett bra lopp som tvåa. En annan häst som jag gillar skarpt är Going For Gold Zaz, enkel seger på 12.4ak. Fyraåringarna Checco Boko och El Mago Pellini tog också mersmakande vinster.

  • I onsdags på Solvalla imponerade Twigs Tiffany och fyraårige Nato Dream (2140a-13.0).
  • I fredags på Kalmar vann Joke Face före snabbt avslutande Prince Tagg.

Olympiatravet lottas i morgon och hur än lotten utfaller kan man dela in hästarna i tre kategorier:

  • A – Sebastian K, Raja Mirchi, Maharajah
  • B – Beckman, Save the Quick, Roxana de Barbray
  • C – GH Nemo, Bagley, Monster Drive, Persos Seaman

Tyvärr blir det fler och fler ”blåbär” för varje år, nästa år är det nog dags att göra om uttagningsförfarandet. Olympiatravet har de senaste åren gått från hett till väldigt ljummet.