Hoppa till innehåll

El Mago Pellini och Ludde i Kungakannan

Solvalla och Elitloppshelgen står för dörren och på just Solvalla i onsdags vann Digital Ink i imponerande stil, i lördags var alla blickar riktade mot Gävle och det sista ”uttagningsloppet” till Elitloppet. Men Elitloppet och Solvalla får ursäkta, veckans häst utan tvivel El Mago Pellini som var urstark vid seger i Kungapokalen på Åby.

Ludde

I torsdags avgjordes Kungapokalen, El Mago Pellini imponerade precis som i försöket och vann relativt enkelt efter en vass avslutning sista 700… sonen till Chocolatier har ett underbart löphuvud, en riktigt fin häst. Kolgjini har en kulltopp i El Mago, det är nog bara Chelsea Boko (även han efter Chocolatier) jag håller högre i kullen. Gisela Ås vann stoavdelningen efter en patenterad smygare, här fick favoriten Fascination en alltför tuff resa med het häst utvändigt i toktempo.

Melanders fyraåring Digital Ink imponerar, 12.2 full väg på V86 i bländande stil är riktigt bra. En annan som glänste på Solvalla var treårige Rolling Stones, Örjans kroppsspråk säger att det här är något alldeles extra. Travkompaniet är hetare än någonsin, två i Elitloppet och så supertalangen Rolling Stones. Det finns flera andra också som visat framfötterna i år, rekordår väntar för kompaniet.

V75 på Gävle och skrällseger (och elitloppsplats) till bröderna Sedin:s Nahar som Bergharn satt i ett bästa tänkbara skick. Toktempo i täten bäddade för köhästarna Nahar och Harry Haythrow (tvåa), tänk om Harry hade knipit elitloppsplatsen? Dom sista platserna är inte dom viktigaste, men brukar bli dom mest omdiskuterade. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om Nahar, Amaru Boko och Friction Jag skulle kunna skriva att I Saw You och Traveling Man – ja, till och med Harry Haythrow – har visat mer, men jag skiter i det.

Fartfyllda Breeders-lopp på Halmstad i måndags. Treåringarna Djali Boko (13.6am) och Nuggets Face (14.0am) imponerade liksom fyraårige Maffioso Face som sprintade undan på fina 13.4am.

Några andra som imponerat senaste tiden är…

  • Remember Laser som förra veckan på Åby vann på på 11.1ak.
  • Only In It’s Class som utklassade motståndet i Rättvik på 11.8ak.

För övrigt har det varit mycket debatt angående om Holger Ehlert ska få ställa upp med sina hästar på Solvalla efter dopingskandalen i Elitloppet med Lets Go för några år sedan, jag är kluven men ändå glad att den alltid lika frispråkiga Lutfi Kolgjini tar ställning… vi behöver fler som tar ställning.