Hoppa till innehåll

Elitloppet, förlåt SM står för dörren

Nu är det egentligen bara ett lopp kvar innan Tore Fyrand ska spika Elitloppsfältet, i morgon på Gävle ska Sanity med flera övertyga Elitloppsgeneralen om att det är just dom som ska vara med. Det jag hela tiden har befarat är nu på väg att bli verklighet, Solvallas Internationella Elitlopp ser återigen ut att bli Solvallas Nationalla Elitlopp och det är synd, riktigt synd.

Texas Charm imponerade i Frankrike, men vill inte vara med i Elitloppet. Istället bjöds Commander Crowe, Raja Mirchi och Panne de Moteur in. Inte mycket att säga om det förutom att jag inte begriper hur Commander Crowe ska hinna hitta formen?

Snabbloppet på V86 i onsdags gav heller inga entydiga besked trots Amaru Bokos seger på 10.3, nog var väl I Saw You bättre än segraren? Formula One var inte riktigt lika bra den här gången.

Det som ena stunden ser så enkelt ut kan i nästa stund vara svårt, både Maharajah och Formula One kom snabbt ner på jorden efter uppvisningarna i näst senaste starterna. Det är därför Sebastian K får gälla som favorit i Elitloppet, han har förmågan att skapa sig en bra position och är inte lika sårbar som sina värsta konkurrenter.

Tre platser kvar till Elitloppet, risken är stor att även dessa tas av svenskekipage. Amaru Boko, Oracle och Dileva Käll tar de tre sista platserna… nej nu skoja jag angående Dileva Käll, men de två förstnämnda och Mr Picolit är inte så himla spännande det heller. Tänk att det ska vara så ofantligt svårt att locka bra franska hästar till Elitloppet? Och nog hade jag gärna sett Classic Grand Cru och en norsk häst istället för svenska utfyllnader.