Hoppa till innehåll

Nitlotten blev rena vinsten

Semesterresan gjorde att jag missade E3, men av rapporterna att döma var E3-dagen en besvikelse. Själv var jag på Bornholms travbana i tisdags och Sprintermästaren i torsdags, det var fina travdagar och spelmässigt gjorde jag definitivt rätt val.

New York US

Mina tips till E3 förra helgen var kort och gott helt fel, obegripliga genomklappningar och fel spikar… men jag revanscherade mig den här veckan, först spelade jag in en 11-årig valack till 17 gånger pengarna på Bornholms urmysiga travbana och i torsdags på Halmstadtravet satte jag både New York US och Parodie till odds strax under 20 gånger. Jag var dessutom en hårsmån från att sätta 25-odddsaren Search Launcher. Jag börjar hitta formen. En mer utförlig rapport från Sprintermästaren kommer senare.

E3 ja, enligt rapporter från Sundbyholm var det inga fräscha unghästar som visade upp sig. Tråkigt om det var så, men Rolling Stones var i alla fall en favorit som levererade. Han är fortfarande obesegrad och kullens obestridlige kung i nuläget. I stofinalen skrällde Mellby Briolett, favoriten Denim Boko svimmade och kan inte ha varit frisk.

På Sundbyholm skrällde även Deuxieme Picsous när han besegrade Nahar, inte lätt att bena ut det… eller kanske ändå om man nu tror på mirakelvagnen som användes för första gången.

I Nordamerika börjar dom röra på sig ordentligt… Uncle Peter satte världsrekord i USA på tusenmetersbana, 1.08.7 krävdes för att besegra Arch Madness som stod för farthållningen. Check Me Out, superstoet som svek något förra året, är på gång igen och har kvalat.

Mer från veckan som gått:

  • Erik Berglöfs fyraåring Val d’Amour satte svenskt rekord på Årjäng.
  • Timoko vann sprinterlopp i Frankrike.
  • Noras Bean vann ett större lopp i Norge.

Hemma igen från semestern och mycket talar för att filosofen bevakar Halmstads V75:a från tv-soffan, efter en veckas vandrande på Bornholmska klippor behöver kroppen rätas ut. Efter förra helgens debacle på V75 ska jag vara ytterst försiktig med tipsen, men det ryktas om barfota och jänkarvagn på grundkapable Opitergium… det tänker inte jag missa.