Hoppa till innehåll

Panne de Moteur igen

Panne de Moteur radade andrapris i storloppen för fyraåringar, men nu har det lossnat rejält med segrar i både Jubileumspokalen och Sundsvall Open Trot. Mycket välförtjänt för den komplette och urmysige hingsten.

Panne de Moteur på Sundbyholm 2012. / Foto: travfilosofen.se

Panne de Moteur på Sundbyholm 2012. / Foto: travfilosofen.se

Knappt 20 000 åskådare på plats när Sundsvall Open Trot kördes i lördags på Bergsåker. Krisen i svenskt trav är inte alldeles självklar. Att spelet går bakåt är inte alls märkligt om ni frågar mig, det är ju rena lotteriet att tippa V75, att leta skor och jänkarvagnar i en höstack full med information är inte helt lätt. Att det är ruskigt jämnt i loppen gör det inte lättare, positioner och dagsform är ofta helt avgörande. Panne de Moteur har form och den här gången hade han också tur med positionerna, accelerationen när han fick fritt var dock av det imponerande slaget och inget som vem som helst klarar av. Sebastian K överraskade den här gången med att gå i ledningen, han höll strålande till andrapriset. Trean Save the Quick också mer än godkänd. Däremot tröttnade favoriten och elitloppsvinnaren Nahar totalt efter en tung resa. Som sagt, inte helt lätt att bena ut travlopp.

  • Final Oak??? En treåring utan större meriter som var grym i onsdags på Solvalla, givetvis var det barfota och jänkarvagn. Är det bara jag som är trött på alla dessa formförbättringar? För att inte tala om alla formförsämringar som förmodligen också beror på mixtrande med utrustningen.

Till helgen går travcirkusen till Jägersro där Svenskt Travderby avgörs, en klassiker som alla vill vinna… här kan ni se en lista på tidernas derbyn.

TV-hösten är här

Den engelska ligan har dragit igång och maktkampen mellan Manchester United, Chelsea, Manchester City och eventuellt någon uppstickare har startat. Nästa söndag är det en rejäl krock i sportkalendern när Liverpool möter Manchester United och Arsenal tar emot Tottenham samma eftermiddag som Svenskt Travderby avgörs på Jägersro. Redan i morgon måndag möts giganterna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Jag har inget givet favoritlag, men spelare som Steven Gerrard och Ryan Giggs är stora hjältar. I en tid av ideliga klubbyten har ”gubbarna” troget stannat kvar i samma lag, att båda är stora spelare gör inte saken sämre.

  • Några måndagar framöver kommer jag att följa den nya serien Top of the lake där bland annat den mäktiga Holly Hunter briljerar. En mystisk thriller i sköna landskap från Nya Zeeland.
  • Och har ni inte sett den makalösa Searching for Sugarman får ni en ny chans på lördag i SVT.

Så småningom drar Champions league igång och då väntar fler fina stunder framför tv:n.

Etiketter: