Hoppa till innehåll

Bragdguldet redan klart

Vinter-OS har tagit upp allt utrymme på filosofens mentala hårddisk, längskidåkarna firade stora triumfer och en svensk hockeyspelare blev avstängd för dopning.

När det gäller dopningsärendet konstaterar jag att vi svenskar skrikit högt om det gällt en idrottare från ett annat land, men nu väljer vi istället att rikta kritik mot IOK. Pinsamt är bara förnamnet, helt oavsett vad som är sant i ärendet.

Efter damernas guld i stafetten är bragdguldet säkerligen redan klart, antingen blir det hela laget eller Charlotte Kalla som tar hem det.

Åttondelsfinalerna i Champions league är i full gång, normalt en gigantisk fest men hårddisken är som sagt full med OS så det har hamnat lite i skymundan. Även EM-lottningen passerade utan filosofens fulla uppmärksamhet, men så här i efterhand kan jag konstatera att lottningen ser helt okej ut.

IBRA

Det har varit trav också, några saker är värda att nämna:

  • On Hold och Castor Boko visade fina takter på V86.
  • BBS Sugarlight vann V75 synnerligen imponerande och har i de senaste starterna visat en sjuk formförbättring.
  • Reckless är en fin typ som glänst i bland annat V75.

Skidorna står förresten i farstun med ny tejp och bara väntar på snö, det om något kan vara en garant för tidig vår… svanarna har kommit till den ”världsberömda” sjön Tysslingen utanför Örebro och även det brukar vara ett vårtecken. Men frågar ni mig tror jag det blir en rejäl vinter under mars, skulle inte bli ett dugg förvånad om det krävs broddar när Olympiatravet ska avgöras på Åby.

Till sist måste jag nämna Up And Quick som överlägset vann Prix de Paris på Vincennes, trots svenskarnas framgångar är han lite av vinterns häst i Frankrike.