Hoppa till innehåll

Den bästa av årstider

Vårtecknen hopar sig och att det blir ett bakslag i våren under nästa vecka har ingen betydelse så länge topphästarna fortsätter att synas i startlistorna. I V86 på onsdag årsdebuterar några oerhört intressanta hästar. I onsdags på Bergsåker var det en njutning att se den vackre och pånyttfödde Labero Broline.

Den sexårige hingsten Labero Broline (e. Pine Chip) startade redan som tvååring, under treårssäsongen tillhörde han eliten i kullen och vann bland annat korta E3. Sen stannade karriären av rejält, det är inte förrän i år som han visat lite av gamla takter. Han har, utan att få vinna, svarat för fina insatser i tuff konkurrens på sistone. I onsdags mötte han ett enklare gäng som han slog (om än knappt) från dödens, och som han ser ut denna svarte glänsare! Det är en fröjd att se en häst som sprudlar av löpglädje och kraft… trav när det är som bäst helt enkelt.

Apropå löpglädje, vad har hänt med Francais du Gull (h7 e. Jag de Bellouet)? Jisses så pigg han var när han lekte hem Gulddivisionen på fina 1.11.3.

Francais du Gull glänste på V75. Foto: travfilosofen.se

Francais du Gull glänste på V75. Foto: travfilosofen.se

Archangel AM (h4 e. Going Kronos) är en mycket fin typ som också vann på V75. Synnerligen imponerande var också Queasy (h5 e. Donato Hanover) vid seger på 1.11.6.

Åke Lindblom tar fram topphästar på löpande band från ett litet material, den senaste i raden är fyraårige Sauveur (e. Echo) som igår på Örebro tog tredje raka från debuten. Enligt Åke själv kan det vara det bästa han kört, vad månde bliva?

  • Amaru Boko kom aldrig till från ett tråkigt läge i Criterium de Vitesse, vann gjorde Universe de Pan på 1.10.0.

Årsdebutanter att bevaka

Raja Mirchi som var så fin senast möter Sanity (som imponerat i Frankrike) och årsdebuterande Harry Haythrow i V75 på lördag.

  • Mr Picolit gör årsdebut på Axevalla på måndag.

Sist men inte minst kryllar det av klassiga årsdebutanter i V86 på onsdag: Bland annat möter årsdebuterande Mosaique Face topphästar som Classic Grand Cru och Dreams Take Time på Jägersro.På Solvalla möts Panne de Moteur, Friction, Traveling Man och Monster Drive. Sport av högsta klass och nu är det bara att njuta av den härliga tiden av förväntningar.

Helgens tips

Förutom V75 på Åby är det Manchester United-Liverpool på söndag, en klassiker och ny ödesmatch för United som har kniven på strupen varje match just nu… nästa vecka ska dom försöka hämta upp underläge i Champions League mot Olympiakos. På söndag är det också derby mellan Tottenham-Arsenal, det ryktas om debut för Kim Källström.