Hoppa till innehåll

Klass slår busväder

V86-Xpressen kan man tycka vad man vill om, men den sportsliga standarden är i alla fall bra och vi som inte bor i närområdet kan se fin sport live på 1,5 timme. Igår var det riktigt fin sport på papperet med flera årsdebuter av högsta riksangelägenhet, och trots att oberäkneliga mars gjorde sitt bästa för att ställa till det fick vi se flera fina prestationer.

Vädret på Solvalla var minst sagt stökigt, när hästarna närmade sig start i snabbloppet där Panne de Moteur gjorde årsdebut var det svårt att se något överhuvudtaget.

2014-03-19-2292

Men vi fick i alla fall återigen ett svar på hur klok och komplett Panne de Moteur (h6 e. Credit Winner) är, den lilla travmaskinen tog inte ett felsteg och visade att han behärskar alla förhållanden. Jag har alltid varit förtjust i Panne de Moteur, som fyraåring var han nästan bäst över alla distanser men hade lite otur och fick inte riktigt sätta pricken över i. Förra året kom flytet och flera fina segrar, men det är ändå något som skaver i min tro på honom. Han har förlorat en del slutstrider och jag litar inte riktigt på hans vinnarskalle, jag hoppas jag har fel för det är en mycket fin häst som har allt… utom då möjligen den där hårda vinnarskallen som skiljer agnarna från vetet?

  • Ruhuna Tea (h4 e. Viking Kronos) besegrade Cool Keeper (h4 e. Broadway Hall) i en tät slutstrid, det här är två fyraåringar som kan komma att tillhöra den absoluta kulltoppen. En av vinterns behållningar – Absolut Newport (s7 e. SJ.s Photo)- tog fjärde raka utan att anstränga sig, det sjuåriga stoet är en mycket fin travare.

På Jägersro var det ett annat snabblopp som uppmärksammades, årsdebuterande Mosaique Face i kamp med New Line, Dreams Take Time och några andra topphästar. Det blev ingen kamp, Dreams Take Time (h5 e. Andover Andover) var alldeles för bra och lekte med övriga. Både New Line och Mosaique Face agerade statister medan Photo Princess avslutade i överljudsfart.

  • Treårige Odd Face (e. Igor November) såg lysande ut vid seger, blir inte ett dugg överraskad om han tillhör kulltoppen under året.

***
Hockeysäsongen går mot sitt slut, eller ska man kanske säga att det är nu den börjat? Slutspel och kvalserie i full gång och när Leksand avslutat säsongen får jag bevaka Örebro i kvalserien, efter två matcher ser det bra ut. Det är många lidande hockeyfans i Örebro just nu så jag hoppas det går bra, staden har dessutom haft skit i vattnet i några dagar så alla framgångar är välbehövliga i gnällbätets mecka.

Till sist måste jag hylla Manchester United som greppade sista halmstrået för säsongen när man vände 0-2 underläge mot Olympiakos i Champions League. Jag har Alex Fergusons bok liggande hemma bredvid sängen, snart dags att sätta tänderna i den.