Hoppa till innehåll

Härlig avslutning på mars

Vilken vecka det har varit på svenska travbanor, efter en vinter av sedvanligt mörker och smärtor i filosofens axel var det oerhört glädjande att ta del av stor sport den här veckan. Det är svårt att hålla tillbaks förväntningarna efter alla lovande årsdebuter.

Var ska man börja någonstans? Digital Ink – denna stenkross till travare – är svår att frångå, årsdebuten skedde i ett långlopp på Solvalla i fredags och han imponerade direkt. Fram till dödens och halvjogg till enkel seger på 13.6-2700 meter. Är han redan nu landets bästa häst?

Anders Svanstedt fick ta över en del av pappa Åkes hästar, supertalangen Rolex Bigi (h4 e. Donato Hanover) är en av dom och han vann direkt i årsdebuten i ett fyraåringslopp av hög klass på Åby. Rolex Bigi vann 6 av 7 starter förra året, årsdebuten när han spurtade ned tappre Radieux och Nimbus CD (stark efter galopp) var synnerligen lovande. Anders Svanstedt tog över en del av pappas hästar, men när det gäller uppträdande i intervjuer har han anammat en helt annan stil. Bra information om hästarna och supertrevlig på alla sätt, så långt ett föredöme.

  • Mysige Reckless (h4 e. Ready Cash) och snabblopparen Macho Gossip imponerade också på V86
  • El Mago Pellini årsdebuterade med seger på Kalmartravet, om än knappt mot Bagley och Solvato. El Mago Pellini har toppkapacitet och kan även han vara en häst för de riktigt stora loppen.
  • Maverick Man (v4 e. From Above) visade hög klass i sin årsdebut på Örebrotravet.

Sanity klar för Olympiatravet. Foto: travfilosofen.se

Sanity vann Guldfinalen på Solvalla, loppet blev slätstruket efter Raja Mirchis galopp i första sväng. Men han vann och tog med sig Harry Haythrow till Olympiatravet. Men Guldhästarna får ursäkta, dagens häst var BBS Sugarlight som verkar hur bra som helst, 11.5-2140a i överlägsen stil och man undrar var gränsen går för detta makalösa förvandlingsnummer. Canaka BF vann stoeliten på 10.5ak, just då årsbästa i Sverige.

Shaq Is Back snabbast i år med 1.10.4. Foto: travfilosofen.se

Shaq Is Back snabbast i år med 1.10.4. Foto: travfilosofen.se

Årsbästa var det ja, på Färjestad joggade Shaq Is Back 1.10.4 och såg fullständigt bedårande ut.

***
På måndag är det dags för ett riktigt mästarmöte när Digital Ink och Mosaique Face möts i ett femåringslopp. Loppet kryllar av topphästar och hade det inte varit för enhetsmöte i Stockholm hade filosofen varit där med kameran.

Startlista Kjell P Dahlströms Minne, förstapris 150 000 kronor 2140 meter bilstart:1) Magic Tonight – Örjan Kihlström2) Pojke Kronos – Johan Untersteiner3) Support Justice – Geir Vegard Gundersen4) Pericle Bi – Claes Svensson5) Mosaique Face – Lutfi Kolgjini6) Digital Ink – Johnny Takter7) Your Highness – Björn Goop8) Lindys Jersey Boy – Ulf Ohlsson9) Increased Workload – Stefan Melander10) Thai Broadway – Gunnar Austevoll