Hoppa till innehåll

Krönika – Mars 2014

Som vanligt många topphästar som årsdebuterar i mars, och uttagningarna till Olympiatravet i full gång. Sanity, Harry Haythrow och Raja Mirchi visade form och är klara för Olympiatravet. Femårige BBS Sugarlight är månadens häst.

Sanity_4 (1)

Sanity vann Guldfinalen. Foto:travfilosofen.se

Sanity vann Guldfinalen på Solvalla och tog med sig Harry Haythrow till Olympiatravet. Men Guldhästarna får ursäkta, dagens (och månadens och vinterns) häst var BBS Sugarlight som verkar hur bra som helst, 11.5-2140a i överlägsen stil och man undrar var gränsen går för detta makalösa förvandlingsnummer. Canaka BF vann stoeliten på 10.5ak, just då årsbästa i Sverige. Elithästarna har glänst överlag. Förutom Sanity är det Panne de Moteur, Raja Mirchi, Harry Haythrow, Digital Ink, Dreams Take Time och Shaq Is Back som satt myror i huvudet på storloppsgeneralerna.

Fyraåringarna Archangel AM, Sauveur, Ruhuna Tea, Cool Keeper, Rolex Bigi och Reckless har samtliga visat stor potential. Treårige Odd Face glänser och har ett enormt driv i steget, stinker klass om hingsten efter Igor November.

Francais du Gull glänste på V75. Foto: travfilosofen.se

Francais du Gull glänste på V75. Foto: travfilosofen.se

Andra som imponerat är Sahara Fairytale (enorm utveckling), Francais du Gull (grym på Färjestads V75:a), Queasy vid seger på 1.11.6 i V75, Valkyria R.Ö.K (fin uppfattning och klassigt uppträdande), Absolut Newport (en av vinterns behållningar på Solvalla) och snabblopparen Macho Gossip som imponerade på V86.

Topplistan – Mars 2014

  1. BBS Sugarlight – Sjuk utveckling, var går gränsen?
  2. Harry Haythrow – Imponerade stort i årsdebuten.
  3. Ruhuna Tea – Fyraåring som imponerar.
  4. Shaq Is Back – Lekte på 10.4ak, elitloppshäst.
  5. Absolut Newport – Radar segrar och imponerar.