Hoppa till innehåll

Solvato överlägsen i Olympiatravet

Olympiatravet kördes i galet tempo, dryga 1.08 första tusen är det värsta jag sett. Tempo trodde jag på, men 1.08 är helt sjukt. När krutröken lagt sig dansade Solvato undan på lätta ben, han hade nog vunnit hur det än körts.

Solvato (h5 e. Donato Hanover). Foto: travfilosofen.se

Solvato (h5 e. Donato Hanover). Foto: travfilosofen.se

Solvato är en amerikaimport med en stamtavla av guld, pappan Donato Hanover är en av tidernas bästa travare och mamman Solveig har även hon fina meriter från USA. Men det är i aveln Solveig har visat världsklass, fyraårige Dontyouforgetit (e. Cantab Hall) är en mycket bra travare och treåriga stoet Shake It Cerry (e. Donato Hanover) var kullens bästa tvåårssto förra året. Tre av fyra avkommor har alltså varit succéer. Kan också nämna att Solveig ingår i en bra syskonskara, ett av syskonen är Sverigebekante Rune som ett tag fanns i Roger Walmanns träning.

Solvato är en mycket fin travare som fått en växel extra med barfotabalans, nu lär han bjudas in till Elitloppet och fortsätter han så här lär han vara en av favoriterna där också.

Bakom den imponerande vinnaren var det några som spurtade hyfsat och några som gick på knäna efter den vansinniga öppningen, jag kan inte påstå att det var någon jag blev jätteimponerad av i övrigt.

V75-omgången i övrigt bjöd på:

  • Stylish Hanover som överraskade med att ta ledningen och hålla undan knappt för dödenstravande skrällen MT Harmony.
  • Send In The Clowns som var helt överlägsen, sen kan konkurrenterna skylla på open stretch hur mycket dom vill.
  • Ni Talar Bra Latin som avgjorde klassigt över upploppet.
  • Alfas da Vinci som vann lätt i långloppet.
  • Olympic Kronos som drog konkurrenterna möra sista varvet.
  • Royal Fighter som skrällde till, men norske Ms Steamy hade väl avgjort när han galopperade på upploppet!?

***
Själv hade jag riktig stolpe ut, V5:an och dubbeln var mer eller mindre klar när Mc Steamy kopplade greppet på upploppet i sista avdelningen… men så kom den förödande galoppen, oflyt och några sköna tusenlappar som flög iväg.

Etiketter: