Hoppa till innehåll

En händelserik travhelg

Sebastian K krossade världsrekordet, Father Patrick imponerar i treåringsloppen i Nordamerika och här hemma avgjordes E3-finalerna på Bergsåker. Men filosofen sitter framför tv:n och njuter mest av Jeppas Maxi, jisses vad jag gillar den femårige valacken efter Varenne.

Det är så mycket som är kul med Jeppas Maxi, först och främst är han en underbar travare som påminner om min gamla idol Gentle Star. Sen tränas han av en amatör på Åland och körs av den numera något bortglömde Torbjörn Jansson och sist men inte minst är han en valack efter tidernas största travare Varenne. Jeppas Maxi ser ut som en rund miljon och nu drömmer tränare Ekström om Jubileumspokalen på Solvalla, det kan bli hur intressant som helst.

Pocono Downs – Rekordbanan

poconodowns

Den amerikanska banan Pocono Downs i Pennsylvania är hypersnabb, Sebastian K satte i helgen ett fantastiskt världsrekord på 1.07.8 och treårige Father Patrick joggade 1.08.6 på samma bana. Banan är snabb, men vi får heller inte glömma att både Sebastian K och Father Patrick är undantagshästar. Jag hoppas få se båda på Meadowlands i sommar.

Al Dente – Kung av E3

Femåringarna här hemma är osedvanligt bra, fyraåringarna tävlar i Sprintermästaren på torsdag och i helgen som var fick vi se treåringarna i årets första stora drabbning. Finländaren Pekka Korpi tog en dubbel i stonas avdelning, men det var treåringskungen Al Dente (h3 e. Scarlet Knight) som var dagens behållning. Han gör allt rätt och nu sattes han på hårda prov som han löste galant, 13.1am och enkel seger med mäster Örjan i sulkyn.

Al Dente (h3 e. Scarlet Knight). Foto: travfilosofen.se

Al Dente (h3 e. Scarlet Knight). Foto: travfilosofen.se

En annan treåring som imponerat i år är Spartan Kronos (h3 e. Muscle Hill), den italienfödde treåringen har två raka på topptider (12.9am och 11.9ak) och ser oförskämt bra ut.

Topptrav den här veckan

Sprintermästaren med extra V75 på torsdag, alltid spännande även om årets upplaga ser något blek ut. På onsdag är det en intressant V86-omgång på Fornaboda utanför Lindesberg, bland annat ett kanonlopp med Occhione Jet, Uncle Peter och Nahar. V75 igen på Halmstad på lördag med några riktigt fina lopp, travsäsongen har börjat på allvar.

Intressanta tv-tider i veckan

Onsdag 2 juli:
Kl 19.00-22.00: V86 Direkt, TV12, från Lindesberg.

Torsdag 3 juli:
Kl 19.00-22.30: V75 Direkt, TV4 Sport, från Halmstad.

Fredag 4 juli:
Kl 12.30-15.30: V65 Direkt, TV12, från Solvalla.
Kl 21.30-22.00: Vinnare V64, TV12, från Boden.

Lördag 5 juli:
Kl 12.30-14.00: Lunchtravet Direkt, TV12, från Halmstad.
Kl 14.00-17.00: V75 Direkt, TV12, från Halmstad.
Kl 18.00-19.00: Vinnare V75, TV12, från Halmstad.