Hoppa till innehåll

Norska superhästar

Årets upplaga av Jubileumspokalen blev en härlig duell mellan Norges två stjärnor – Support Justice och BBS Sugarlight – och den här gången vann Support Justice, förra gången dom möttes var det omvända förhållanden. Men trots segern för Support Justice var det BBS Sugarlight som gjorde loppet, jisses så han kämpade efter sin blytunga resa. BBS Sugarlight är definitivt årets komet på svenska travbanor.

BBS Sugarlight gjorde ett grymt lopp i Jubileumspokalen. Foto: travfilosofen.se

BBS Sugarlight gjorde ett grymt lopp i Jubileumspokalen. Foto: travfilosofen.se

Jubileumspokalen har fått ett lyft sedan det gjordes om till ett femåringslopp och började köras på onsdagar, åtminstone publikt, sportsligt var det ett kanonlopp tidigare också,.

Förra året var det succé när 10 000 kom till Solvalla och såg Panne de Moteur vinna Jubileumspokalen och gamla gubbar göra upp i ett kusklopp. I år kom inte lika mycket folk, men 7 000 är inte Solvalla bortskämda med numera så vi får väl säga att framgången för ”nya” Jubileumspokalen fortsätter.

Solvalla, nationalarenan för svenskt trav, är lite på dekis men jag måste säga att Solvalla fortfarande är landets mäktigaste anläggning. När man närmar sig bron över Bällstaån är det mäktigt, det har jag alltid tyckt och det kvarstår trots den där fula trähästen som delvis skymmer sikten. Solvalla är förtjänt att ha elitloppsstämning lite oftare än en gång om året.

Elitloppslördag 2010