Hoppa till innehåll

Åbergs och Hambletonian

Amerikanska travare fortsätter dominera på båda sidorna om Atlanten, snart är det dags för jänkarnas största lopp Hambletonian Stakes och idag vann amerikanske Creatine Hugo Åbergs i överlägsen stil. Åbergsdagen på Jägersro i bra väder, regnade hela dagen och sen uppehåll på kvällen, ”det är Åbergs vet du” som Per Skoglund så träffsäkert uttryckte det.

 

Hugo Åbergs vanns av Creatine (h5 e. Andover Hall), eller ska vi säga Johnny Takter? När spetsfavoriten Royal Fighter galopperade chockade Johnny alla med att blåsa till ledningen och dra i toktempo hela vägen, Creatine var ruskigt stark och vann enkelt på 1.09.7. Robert Bergh laddade för Elitloppet med Creatine men alla bitar föll inte på plats, hästen bytte tränare till Jimmy Takter,  blev kvar i Sverige och har nu två raka i händerna på bröderna Takter. Han var rätt ute Bergh även om det inte var han som fick skörda frukterna. Amerikanska travare ja, någon som fortfarande tvivlar på var dom bästa hästarna föds upp?

  • Your Highness måttade in segern i stoloppet på klass.
  • Tango Negro vann rättvist treåringsloppet, han var bra men många andra svek rejält.

Robert Bi (h5 e. Toss Out) vann EM för femåringar överlägset, det är en fantastisk häst som tog 16:e segern i 21:a starten… perfekt aktion och löphuvud, en riktig klasshäst och redan nu en av Europas bästa. Han är förresten helbror med Oasis Bi vars tränare stod och beundrade Robert inför loppet. Travsporten har många ingredienser att tycka om.

  • I långloppet som avslutade V75 var Alfas da Vinci totalt överlägsen, oj så fin han var, trivs nog extra bra på himmaplan!?

***
2014-08-02-2878_Q2[1]

Snart är det dags för Hambletonian och till min stora glädje valde Mission Brief (s3 e. Muscle Hill) att möta hingstarna i Hambot. Senast visade hon förbättrade takter och är hon lika bra som i fjol får dom jobba för att slå henne.