Hoppa till innehåll

Hon är bara bäst

Delicious US var kuslig i ett galet överpacat Sundsvall Open Trot, nu väntar vi bara på en duell med Nuncio.

Jag har klagat på avsaknaden av profiler bland varmbloden, nu får jag sansa mig ett tag för Delicious US har på sensommaren stått för några kusliga uppvisningar. Först 1.08.6 från dödens och nu 10.0am vid överlägsen spurtseger i Sundsvall Open Trot. Delicious US och Nuncio är verkligen två efterlängtade profiler i svensk travsport.

Sundsvall Open Trot 2015 blev galet överpacat, 1.05 första 500 0ch under 1.08 första 1000. Det är tider som inte finns, klart att dom i täten blev trötta. Men det förtar inte insatsen som Delicious US levererade, som hon såg ut när Örjan kastade loss på upploppet. Segertiden är förresten enligt uppgift en tangering av världsrekordet Robert Bi slog tidigare i år när han vann Copenhagen Cup.

Nuncio får ursäkta, men just nu är det svårt att se en bättre häst i landet… och i hela världen för den delen. Visst, form är färskvara och en gång är ingen gång och allt det där. Men sedan Redén satte upp Örjan i vagnen har hon varit magisk. Såg henne i Lindesberg när hon vände ut och in på hyfsade hästar, loppet kört i halsen tänkte jag då. Sen blåste hon hem Årjängs Stora, gick 1.08.6 från dödens på spänstiga ben i Bollnäs och nu alltså den här uppvisningen i Sundsvall Open Trot. Fyra gånger är fler än en gång och på  min topplista är hon nu delad etta med Nuncio.

Etiketter: