Hoppa till innehåll

Kriteriet – En klassiker

MT Kingofthehill (h3 e. Muscle Hill). Foto: travfilosofen.se

MT Kingofthehill (h3 e. Muscle Hill). Foto: travfilosofen.se

På söndag är det dags för treåringarnas stora drabbning, Svenskt Travkriterium. Loppet ser spännande ut på förhand, kullen ser överhuvudtaget bra ut. I kvalen levererade många av favoriterna, den obesegrade kungen Mister JP utmanas av Pythagoras Face och Readly Express. Björn Goop tar för sig mer och mer som tränare och kvalade förutom nämnda Mister JP in MT Kingofthehill och Fortune Boko. Kulltoppen Heavy Sound agerade däremot hetsigt och misslyckades i kvalet.

Värt att nämna är att endast fyra av kriteriets tolv finalister gick med skor runtom i kvalen, två av dessa var huvudfavoriterna Mister JP och Pythagoras Face. Jag gillar inte skoryck på treåringar och hoppas på en vinnare med skor på hovarna.

Startlista
Svenskt Travkriterium 2015
2 640 meter autostart
1. Cupido Sisu (e. Judge Joe) – Petri Salmela
2. Mister J.P. (e. Taurus Dream) – Björn Goop
3. Pythagoras Face (e. Muscle Hill) – Roger Walmann
4. M.T.Kingofthehill (e. Muscle Hill) – Björn Goop
5. Readly Express (e. Ready Cash) – Timo Nurmos
6. Poet Broline (e. Quite Easy US) – Peter Untersteiner
7. Mellby Demon (e. Going Kronos) – Timo Nurmos
8. Nappa Scar (e. Scarlet Knight) – Per Lennartsson
9. Expensive River (e. Raja Mirchi) – Reijo Liljendahl
10. Fortune Boko (e. Conway Hall) – Björn Goop
11. Farzad Boko (e. Zola Boko) – Roger Malmqvist
12. Copimade (e. Ganymede) – Jörgen Westholm
Förstapris: 2 000 000 kronor

Jag är lite förtjust i MT Kingofthehill, men inser att obesegrade Mister JP blir svårslagen. Av kvalen att döma är det Pythagoras Face och Readly Express som är värst emot Goops duo, men jag vill skicka in en varning för Goops tredjehäst Fortune Boko som jag tror blir lite bortglömd.

***
Kriteriehelgen på Solvalla innehåller V75 både lördag och söndag, förutom Kriteriet körs stonas Oaks på söndag med över miljonen i förstapris. Där står kampen mellan Swiss Account (e. Muscle Hill) och Cayenne Ovel (e. From Above) som båda imponerade i kvalen.

***
Den fenomenala Muscle Hill (e. Muscles Yankee) har två hästar med i Kriteriet och tre i Oaks, en av tidernas bästa tävlingshästar levererar även som avelshingst.

Etiketter: