Hoppa till innehåll

Fars dag

Breeders Crown-finalerna på Sundbyholm är lite av en säsongsavslutning för tre- och fyraåringarna, som vanligt skrällde det till lite i några av finalerna. Men den stora favoriten Nuncio var tillbaks i form och krossade allt från dödens.

Nuncio (h4 e. Andover Hall) och hans kungakrona hamnade lite på sned i semifinalerna när han fick stryk, men nu var han sitt vanliga jag och vann enkelt från dödens. I finalen från fyraåriga ston imponerade Trinity Zet (s4 e. SJs Photo)med enkel seger från utvändigt ledaren, många har väntat på Trinity och nu fick hon till det i slutskedet av säsongen.

I finalen för treåriga hingstar/valacker fick kulltopparna Readly Express och Heavy Sound ge sig mot Pacific Broline (h3 e. Celebrity Secret) som spurtade till knapp seger. Pacific Broline var lysande under vår/sommar, men sen tappade han formen. Nu var han tillbaks i storform och betvingade en mycket tapper Readly Express. I finalen för treåriga ston var Treasure Kronos (s3 e. Raja Mirchi) klart bäst, hon visade redan i semifinalen att hon skulle bli att räkna med i finalen. Princess Face återigen tvåa i ett stort årgångslopp.

I lördags kördes en normal V75-omgång på Sundbyholm, och frågan är om inte treårige Day Or Night In (h3 e. Muscle Hill) var helgens mest imponerade treåring. Den talangfulle hingsten stegade härligt flegmatiskt undan till synes obesvärat, en råtalang av stora mått.

***
På lördag är det V75-finaler på Solvalla, anrika Silverhästen med Delicious US och Solvalla Grand Prix med Nuncio är huvudnumren. Stor sport med andra ord.

***
Breeders Crown är avelshingstarnas lopp och just därför var det ytterst passande att finalerna kördes på fars dag.