Hoppa till innehåll

Mörkt och tomt

Det är heldött på publikplats trots världssport, och spelbolaget gör allt för att det ska bli värre. Har dom gett upp eller är dom korkade? Senareläggningen av V75 har tagit död på allt uns av publikintresse, idag gapade det tomt trots världshästar på Solvalla.

Delicious US och Nuncio är två världsstjärnor som idag lyste upp i mörkret, riktigt bra prestationer också av Usain Henna och Sauveur inför tomma läktare. Finns det någon motsvarighet någonstans i samhället, jag menar där intresset för världsprestationer är så lågt? Travsporten lever upp på sommaren, men på vinterhalvåret är det tvärdött. På vintern är det mörkt och jävligt, då är det helgtrav på dagtid som lockar och därför är senareläggningen av V75 usel taktik, om man nu vill ha folk på banorna? Uppenbarligen vill man inte det, virtuellt trav är att föredra enligt ATG.

En annan sak som förstört för mig är ATG.se, den nya sidan är sjukt krånglig för oss som vill ha startlistor eller spela en slant lite snabbt. Skulle förklara för sambon hur sidan fungerar, är hopplöst om man inte vill sitta en halv dag och leka med anpassningar och annan skit. Förstår om många tycker sidan är bra, men vi som föredrar det enkla och snabba (och det är många) borde kunna välja det. Vi hade den gamla Classic-sidan som var perfekt för oss, men nu är det slut med den valfriheten. Allt, allt och allt handlar om spel… fortsätter det i den stilen har vi inget riktigt travintresse kvar, bara spelnördar som lika gärna kan spela på virtuella hästar och rika gamla idrottsstjärnor som inte vet var dom ska göra av pengarna.

Delicious US är just nu så bra att jag inte sett något liknande sedan Varennes dagar, en stjärna av Messis magnitud, och Nuncio en stjärna på Zlatans nivå. Fattar ni, knappt en människa på plats för att se två av de bästa hästarna som tränats i Sverige på 2000-talet. Då är det allvarliga problem för svensk travsport.

***

Men samtidigt är allt detta i-landsproblem, människor på flykt från eländiga krig och vidriga terrorattacker tar udden av allt trams som jag och andra bortskämda människor ojar oss över.

Det är svårt att engagera sig i travsportens problem och Hamrens laguttagningar när världen brinner, men det är också viktigt att komma ihåg att världen brunnit i alla tider… det är inget nytt att människor hatar och dödar varandra, hatet och bitterheten finns överallt.