Hoppa till innehåll

Unga talanger och gamla papper

Buzz Mearas är en talang av stora mått, att gräva i hans stamtavla och travfilosofens historiska dokument är bara för travnördar som minns hur det var förr och gråter över Solvallas tomma läktare. Tur att vi har V75, snart i varje hem alla dagar i veckan. 

Buzz Mearas (v4 e. Dream Vacation) har i säsongens slutskede klivit fram som en kulltopp. Igår på V75 var han magisk när han sprang 10.4ak på Bjerke, topphästen Daley Lovin var chanslös. Buzz Mearas visade i starterna innan i Breeders Crown att han tillhör kulltoppen. I våras när han sprang och halvsov var det inte många som såg en kommande stjärna, men redan då fanns talangen, vid några tillfällen glänste han rejält när han fick gå i ledningen. Nu verkar han fungera även bakifrån och utvecklingen senaste tiden är sensationell, givetvis var någon redan igår tvungen att nämna Elitloppet.

***
Själv sitter jag och sorterar gamla papper som inte satt in sig själva i pärmen, sjukt tråkigt så jag skriver ett inlägg istället. Trav är ett gift för mig, inte spelet men sporten och all härlig historik som finns.

***
På tal om historik så har Buzz Mearas en stamtavla av ädlaste valör. Mamman Dance of Joy har inga meriter, men hennes mamma Dream of Joy var en kulltopp i Nordamerika och hennes mamma Astoria Lobell – Buzz Mearas mormors mor – har bland flera dugliga travare lämnat den gamle världsrekordhållaren Tom Ridge. Att gräva i stamtavlor är godis.

***
Travpärmar

Det är inte bara tråkiga papper travfilosofen har att ta reda på, det finns högar av travhistoriska papper och högar av pärmar med travhistoriska papper som inte sorterats ännu. Har man följt travsporten i 40 år finns det en del att sortera, pensionen är säkrad om man tänker på sysselsättning, vad pensionsinkomsterna anbelangar är det mera osäkert.

***
På onsdag startar Delicious US igen, på Solvalla mot ett gäng hon slår i sömnen… men känner jag Örjan rätt kommer han säkert att testa hennes gränser på något sätt?

Solvalla var det ja, nationalarenan som inte lockar folk. Bästa hästarna och bästa tränarna, men inte en käft som går dit. På onsdag är det som ofta fina hästar till start, den delade V86:an har inte ökat publiktrycket om man säger så. Vi sitter framför våra datorer och spelar, kan se värmningarna och loppen live i våra varma hem och jag ställer frågan varför vi ska besöka en avfolkad bana i mörka november där servicen sedan länge går på halvfart?

***
På lördag Uppfödningslöpningen på Jägersro och på söndag en av alla dessa extra V75-omgångar som ATG slänger in så fort dom har lite tråkigt, hela Örebro jublar över extra V75… eller inte, vi får väl se hur många vilsna själar som letar sig dit? Fördelen med extra V75 är i alla fall att det startar innan solen gått ned, hur länge kan ATG låta det fortgå?

Etiketter: