Hoppa till innehåll

Bold Eagle – En ny Varenne?

Bold Eagle vann som väntat Prix d’Amerique, han är fem år och verkligen ett fenomen i travvärlden. Men någon ny Varenne tror jag inte han kommer att bli, möjligen en ny Ourasi?

Det blev ingen reell kamp i Prix d’Amerique 2016, Bold Eagle (h5 e. Ready Cash) till synes joggade till ledningen och gick undan ganska lätt. Den här gången fick han visserligen anstränga sig för att vinna, det såg inte ut att finnas så mycket krafter kvar… men är man fem år och vinner Prix d’Amerique på nytt löpningsrekord (1.11.4/2700) efter en resa utan ryggar får man faktiskt vara lite trött.

Annars var det mycket snack om värmningen där Bold Eagle såg allt annat än bra ut, men i loppet gick han som en klocka och satte inte en fot fel. Det pratas om en ny Varenne, han har en bit kvar och ska jag vara helt ärlig tror jag aldrig han kommer i närheten av den enkla anledningen att han troligen inte kommer att tävla utanför Frankrike i speciellt stor utsträckning. Det är för mycket pengar i aveln, för mycket risker med att resa runt i världen och det franska travfolket verkar inte bry sig speciellt mycket om vare sig Elitloppet eller Nordamerika.

Bakom Bold Eagle knep Timoko andraplatsen och Oasis Bi tredjeplatsen… båda får överbetyg.

Oasis Bi tog en mersmakande tredjeplats i Prix d'Amerique. Foto: travfilosofen.se

Oasis Bi tog en mersmakande tredjeplats i Prix d’Amerique. Foto: travfilosofen.se