Hoppa till innehåll

Olympiatravet närmar sig

Wild Honey tappade travet i Sverigedebuten och Nuncio vann efter vissa besvär, men elitloppstvåan Mosaique Face vann Olympiatravsuttagningen på Jägersro desto mer imponerande.

Prestationerna på travbanorna är lite som aprilvädret, det gäller att vara med när de fina dagarna dyker upp.

V86 i onsdags och äntligen skulle Wild Honey (s4 e. Cantab Hall) debutera på svensk mark, med meriter som få är det inte konstigt att det var uppmärksammat. Det såg också bra ut, hon svepte till ledning på bortre och såg klar ut när det började hacka i travet i sista sväng och galoppen kom som ett brev på posten. Svårt att säga efter den starten hur bra hon är,  men det är en fin travare och har hon bara humöret med sig blir det nog bra.

Nuncio (h5 e. Andover Hall) gjorde andra starten för året i onsdags och vann pliktskyldigt, men det var inte så värst imponerande och han fick jobba hårt för att plocka ned Food Money. Inget att oroas över, han är nog minst lika bra som i fjol, men han är inte min elitloppsfavorit i nuläget.

Igår var det V75 på Jägersro, Mosaique Face (h7 e. Classic Photo) blåste hem Olympiatravsuttagningen i överlägsen (och fin) stil, det såg onekligen bra ut. Mosaiken är som alla vet hyperkapabel, vi får se om han kan prestera lite jämnare än under fjolåret?

***
Åby måste vara nöjda hittills med uttagningarna till Olympiatravet, startlistan ser bra ut med undantag för de utländska inslagen som inte känns jättespännande.

***
Elitloppet
är det lite tyst om, eller har jag fel? Elitloppskvalet på Meadowlands blir spännande och flyget till Solvalla underlättar amerikanskt deltagande, vad gäller Frankrike får vi återigen förlita oss på den evigt unge Timoko.