Hoppa till innehåll

Heta travdagar

Stekheta travdagar på Axevalla med seger i Stochampionatet för Galactica, men veckans häst utan tvivel Readly Express som skrämde skiten ur derbykonkurrenterna.

Readly Express (h4 e. Ready Cash) vann fyraåringstestet på Sundbyholm i oerhört imponerande stil på 12.1al, tvåan Pacific Broline (h4 e. Celebrity Secret) var också mycket bra. Volstead (h5 e. Cantab Hall) toppfin när han blåste runt på 11.0am och Food Money glänste på 10.5ak, trevlig sport och storpublik på Sundbyholmstravet.

  • Cruzado dela Noche (h4 e. Muscle Massive) dunderfin på Bergsåker i torsdags.

Trippeltravet på Axevalla – Värmebölja och favoritfall

Twister Bi (h4 e. Varenne) är en hyperkapabel fyraåring, tidigare i år sprang han 1,09,5 på Halmstad och insatsen på Axevalla i fredags var sjukt bra. Han rusade långt före övriga och höll undan på ett heroiskt sätt, han är ruggigt bra när han fungerar.

Anna Mix (s6 e. Ludo de Castelle) var utrustad med jänkarvagn och lite annat, det gav en helt ny häst och segern blev enkel i gulddivisionen i lördags

Det  var idel favoritfall i värmen på Axevalla i helgen. Some Summit (värmen?), Call Me Keeper (stryk mot bra häst), Nadal Broline (godkänd från dödens) och Windy Ways (besvikelse igen) var alla stora favoriter som svek. Värmen och det långa upploppet kan ha haft betydelse, eller så har spelarna slarvat med analysen?

Stochampionatet 2016 blev ett händelserikt lopp där amatörtränade Galactica (s4 e. Super Photo Kosmos) vann en klar seger efter rejäl spurt. Favoritfall även här, favoriten Pasithea Face stod dock för en strålande insats från dödens.

Galacticas mormor – Quelle Fortune – är en gammal favorithäst som på sin tid tillhörde landets bästa ston i årgången. I Stochampionatet 1987 slutade hon på sjätteplats, i sulkyn satt legenden Ulf Thoresen. Kan inte nog poängtera hur fantastiskt spännande det är att kolla stamtavlor.

Måste också lyfta fram Sevilla (h4  e. Ready Cash) som vann V75-avslutningen, en mycket fin häst som har framtiden för sig. Siktas mot derbyt även han.