Hoppa till innehåll

Dopingskandal och Kriteriekval

Kriterieuttagningarna imorgon på Solvalla borde vara det vi pratar om, men tyvärr har en riktigt präktig dopingskandal tagit över all uppmärksamhet.

De nordiska travmyndigheterna har avslöjat flera fall av doping på hästar i topptränaren Fabrice Souloys stall. Det gäller bland annat Un Mec d’Heripre i Elitloppet och Your Highness i Oslo Grand Prix. En stor tragedi och nu faller förstås en skugga över flera prestationer som hästar i Souloys träning gjort under årens lopp.

Men travlivet går vidare, business as usual, uttagningarna till Kriteriet är som alltid intressanta på förhand. Ett fåtal meriterade hästar i möte med en massa osynade kort… svåranalyserat och alldeles underbart oförutsägbart, Policy Of Truth måste ända vara favoriten på förhand. Fjolårets favorit och slutsegrare Readly Express vann Derbyt nyligen, tveksamt om årets vinnare kommer att nå samma höjder.